Latvijas tirgos

"Aldaris" investē 200 000 eiro 150 gadu jubilejas alū

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
29.04.2015

Par godu uzņēmuma 150 gadu jubilejai, alus darītava Aldaris radījusi jaunu alus šķirni Aldaris 1865, kuras ieviešanai tirgū investējusi 200 000 eiro. Šā lager tipa alus garša tika izvēlēta publiskās alus degustācijās, kas notika 11 Latvijas pilsētās, piedaloties vairākiem simtiem alus cienītāju.

Aldaris 1865 alus cienītājiem būs pieejams 0,5 l stikla pudelēs, pintes skārdenēs un mucās. Jaunais alus veikalos, bāros un restorānos būs pieejams no maija. Līdz ar šīs alus šķirnes ieviešanu tirgū arī pārējie Aldara produkti ieguvuši jaunu izskatu.

"Šis ir viens no vērienīgākajiem projektiem pēdējo gadu laikā tieši mainstream alus segmentā, kas ir lielākais alus segments Latvijā un kurā paredzams visstraujākais pieaugums tuvākajos gados," atzīst Aldara izpilddirektors Marguss Kasteins. 2014.gadā mainstream alus segmenta vērtība pēc pārdotā alus daudzuma bija 40,2 milj. eiro, bet prognozes liecina, ka 2018.gadā tā sasniegs jau 53 milj. eiro.

Jaunās alus garšas meklējumos Aldara vēsturiskajā alus darītavā tika sabrūvēti trīs dažādi alus paraugi, katrs ar savu īpašo niansi - vairāk rūgtena, jūtami saldāka un izteikti aromātiska alus recepte. No trīs paraugiem vairākums Latvijas alus cienītāju izvēlējas trešo - aromātiskāko alus paraugu. Tas ir viegli dzerams, ar pilnīgu garšu, kurā jūtama karamelizēta iesala nots un patīkami svaigs rūgtums pēcgaršā.

"Jau vēsturiski Aldaris dažādu alus šķirņu un to nosaukumu radīšanā iesaistījis alus cienītājus. Arī šoreiz alus cienītāji aktīvi līdzdarbojās, lai izvēlētos piemērotāku alus šķirni par godu Aldara jubilejai. Rezultātā ir radies viegli dzerams un aromātisks lager tipa alus ar savu īpašo raksturu," atzīst M.Kasteins.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865.gadā, kad pēc latvieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20.gs. sākumā Waldschlösschen bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu. Aldara nosaukumu tā ieguva 1937.gadā publiskajā aptaujā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana