Latvijas tirgos

PVD svaigu dārzeņu un augļu marķējumā konstatē neatbilstības 203 pārbaudītajos tirdzniecības uzņēmumos

Ilze Vabole, AgroPols
12.05.2015

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārbaudot, vai svaigu dārzeņu un augļu marķējumā norādītā izcelsmes valsts atbilst pavaddokumentos norādītajai, 203 pārbaudītajos tirdzniecības uzņēmumos ir konstatējis neatbilstības, informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

Pārbaudes veiktas no 9. marta līdz 4. maijam, pārbaudot 899 tirdzniecības uzņēmumus, to vidū arī 24 vairumtirdzniecības noliktavas.

Biežāk pārbaudēs konstatētās neatbilstības: produkti bojāti, nav norādes par šķiru, šķirni, produkti neatbilst norādītajai šķirai, maldinoša izcelsmes valsts norāde, izcelsmes valsts cenu zīmē nesakrīt ar pavaddokumentos norādīto - 15,4% gadījumu. Nākamā lielākā neatbilstību grupa jeb 8,1% gadījumu - nefasētiem augļiem un dārzeņiem nebija norādes par izcelsmes valsti, 4,3% - dārzeņi un augļi bija neatbilstošas kvalitātes.

Tāpat pārbaužu laikā dažos gadījumos konstatēts, ka grieztiem augļiem nav norādes par izcelsmes valsti, derīguma termiņiem.

Par konstatēto sastādīti 5 akti par 1 662 kg produktu izplatīšanas apturēšanu. No apgrozības tika izņemti 268 kg augļu un dārzeņu, kuri tika tirgoti savītuši, ar slimības pazīmēm, pelējuši augļi un dārzeņi, sausi kokosrieksti.

Par konstatētajiem pārkāpumiem 26 gadījumos piemērots naudas sods par kopējo summu 1 590 eiro.

PVD 10. martā informēja, ka uzsāk pastiprinātās augļu un dārzeņu pārbaudes un tās turpināsies visu pavasari – vasaru līdz pat oktobrim.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana