Latvijas tirgos

Zivju pārstrādes rūpnīca "Piejūra" investē 644 tūkstošus eiro zivju pirkstiņu ražošanas līnijā

AgroPols
02.06.2015

2015. gada maijā viena no Baltijas modernākākajām zivju pārstrādes rūpnīcām SIA "Piejūra" ar zīmolu AMBERFISH uzsākusi saldētu zivju pirkstiņu ražošanu, kļūstot par pirmo uzņēmumu Latvijā, kas ražos šāda veida produkciju. Uzņēmums šogad uzsācis arī auksti kūpinātu lašu produktu sērijas ražošanu. Jauno produktu galvenais noieta tirgus būs Eiropa un Skandināvijas valstis. Abās produktu līnijās kopumā investēti vairāk nekā viens miljons eiro.

Līdz šim Nīcas novadā esošā zivju pārstrādes uzņēmuma galvenā saražotā produkcija bija šprotu un mencu aknu konservi, kas ir nopērkami jau vairāk kā 20 pasaules valstīs. Šogad uzņēmums spējis uzsākt jaunu produktu ražošanu, pateicoties investīcijām, kuras uzņēmums rūpnīcā ieguldījis pēdējo divu gadu laikā. Maijā atvērtas divas jaunas ražošanas līnijas - zivju pirkstiņu un auksti kūpinātu lašu produktu ražošanai. Uzņēmums šogad plāno uzsākt vēl 10 jaunu produktu ražošanu uz šīm līnijām.

Nelielais Nīcas uzņēmums ar jauno produktu līniju plāno konkurēt ar lielākajiem Eiropas saldēto produktu ražotājiem, tādiem kā pazīstamais lietuviešu zīmols "Viči". Lai to veiksmīgi realizētu, uzņēmums ir veicis pārtikas drošības un kvalitātes sistēmas sertifikāciju un saņēmis “IFS Food" (“International Featured Standard") sertifikātu, kas ļaus vieglāk iekļūt lielajās veikalu ķēdēs Eiropā un Skandināvijas valstīs.

Jaunā zivju pirkstiņu ražošanas līnijas jauda ir liela, vienā stundā tā spēj saražot 20 000 zivju pirkstiņus. Šajā līnijā iespējams ražot arī citas formas un veidu saldētos zivju pusfabrikātu produktus. Saldēto produktu klāstu uzņēmums plāno papildināt un dažādot jau šī gada laikā, turklāt ar tādiem produktiem, kādi Baltijā vēl netiek ražoti.

Otra jaunā produktu līnija ir auksti kūpinātu lašu produktu sērija, kas šobrīd sastāv no trīs produktiem - Auksti kūpināts lasis klasiskais, ar dillēm un ar gašvielām. Šī sērija ir augstākās kvalitātes produkts, kura pagatavošanai izmantots svaigs norvēģijas lasis, kas ilgstoši kūpināts ar dabīgajiem dižskabārža dūmiem. Šajā produktu līnijā uzņēmums ir investējis 440 000 eiro.

Lai gan uzņēmums eksportē 96% no saražotās produkcijas, plānots, ka jaunie produkti ar zīmolu AMBERFISH jau šajā vasarā būs nopērkami arī Latvijas veikalos.

Operatīvie finanšu dati liecina, ka 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, uzņēmums ir palielinājis apgrozījumu par 31% (no 3 693 146 EUR uz 4 860 694 EUR), savukārt uzņēmuma peļņa ir pieaugusi par 17%, no 106 350 EUR 2013. gadā līdz 124 019 EUR 2014. gadā.

Par SIA "Piejūra"

Uzņēmums "Piejūra" ir dibināts 1995. gadā Nīcas novadā un nodarbojas ar augstākās kvalitātes zivju pārstrādes produktu ražošanu. Uzņēmumā tiek nodarbināti ap 230 cilvēku. 2013. un 2014. gadā rūpnīcas modernizēšanā kopumā investēti 5,2 miljoni eiro. 2015. gada vasarā uzņēmums plāno realizēt modernizācijas ceturto kārtu ar investīcijām 1,5 miljonu apmērā.

Informāciju sagatavoja Māris Daude, SIA "Piejūra" tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana