Latvijas tirgos

AS "Tukuma piens" piedāvās jaunus produktus

Rūta Grikmane, A/s "Tukuma piens"
08.07.2015

Šā gada jūlija vidū, viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem A/S "Tukuma piens" uzsāks jaunu produktu ražošanu - biezpiena sieriņu "Siera kūka", kā arī "Baltais" Grieķu jogurtu bez piedevām 200 gramu iepakojumā.

"Siera kūka" būs turpinājums "Baltais" piedāvātajiem kūciņu sērijas biezpiena sieriņiem, līdztekus jau esošajiem: "Medus kūka"; "Skudru pūznis"; "Kartupelis" un "Pahlava". Uzņēmums kopā ražo 14 dažādus biezpiena sieriņus. Savukārt jaunais bez piedevu Grieķu jogurtus 200 gramu iepakojumā būs piektais "Baltais" piedāvātais šā veida jogurts, papildinot sortimentā esošo Grieķu jogurtu "Ar mellenēm", "Ar medu", "Ar vīģēm, datelēm un rozīnēm", kā arī bez piedevu jogurtu 400 gramu iepakojumā.

"Domājam, ka šāds Grieķu jogurts 200 gramu iepakojumā sniegs papildu elastību patērētāju izvēlē, kā arī, uzklausot mūsu pircēju viedokli, secinājām, ka cilvēki labprāt Grieķu jogurtu ēd bez piedevām, tādēļ vēlamies sniegt šādu, vienas porcijas risinājumu," saka A/S "Tukuma Piens" direktors Ints Poškus. Turpinot par produktu jaunumiem, viņš arī piebilst, ka biezpiena sieriņi savukārt ir ļoti iecienīti un atzīti produkti Latvijā, tādēļ uzņēmums ir gandarīts piedāvāt vēl nebijušu garšu, ko noteikti spēs novērtēt desertu piekritēji.

Uzņēmums Latvijā sāka ražot biezpiena sieriņus "Baltais" ar klasiskajām vaniļas un citām garšām jau 2007.gadā, taču tikai tad, kad 2012. un 2013.gadā tika izveidota "Baltais" līnija ar kūciņu garšām, pārdošanas apjomi būtiski pieauga, palielinot realizāciju sešas reizes salīdzinot ar iepriekšējo daudzumu.

"Baltais" Grieķu jogurtu ražošana tika uzsākta 2013.gadā, sadarbojoties ar pārtikas tehnologu no Grieķijas, lai palīdzētu izstrādāt precīzu un īstu šī produkta recepti. Grieķu bez piedevu jogurtam ir palielināts olbaltumvielu daudzums, sasniedzot 9%, turklāt tajos ir arī zems tauku saturs. Savas unikālās receptes dēļ, olbaltumvielas nevis tiek pievienotas atsevišķi, bet gan sakoncentrētas. Šie produkti ir īpaši ieteicami cilvēkiem ar paaugstinātu slodzi, piemēram, sportistiem, jaunajām māmiņām u.c.

A/S "Tukuma Piens" ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā. Uzņēmums sadarbojas ar aptuveni 215 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp "Baltais Exporta" zīmola svaigos piena produktus, "Baltais EKO" zīmola ekoloģiskos produktus - jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru un citus. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku.

A/s "Tukuma piens"

x

Paroles atgadināšana