Latvijas tirgos

"Rāmkalnos" atklās jaunu sukāžu ražotni

AgroPols
09.07.2015

Rāmkalnos, 16.jūlijā tiks atklāta jaunā sukāžu ražotne, kura būs viena no modernākajām un lielākajām Baltijā. Tajā tiks ražotas sukādes, pastilas, sīrupi, kā arī tiks ieviesti vairāki jaunumi, tostarp sukādes šokolādes glazūrā un dažādi bezalkoholiskie dzērieni.

Ražotnes atklāšanā viesosies vairākas augstas amatpersonas, sadarbības partneri, uzņēmumu vadītāji un būvniecībā iesaistītie. Uzaicinātas ir Latvijas valsts pirmās amatpersonas - prezidents un premjerministre. Ar skatu uz Ķīnas tirgu uz atklāšanu ir uzaicināts arī Ķīnas vēstnieks Latvijā.

Ražotnes pamatakmens tika ielikts pagājušā gada valsts svētkos - Lāčplēša dienā, 11.novembrī. Tā tapusi ar SEB bankas un ES struktūrfondu atbalstu Lauku atbalsta dienesta programmā "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana". Jaunā ražotne ļaus septiņkārt palielināt ražošanu - no esošo 50t līdz 380t saražoto sukāžu gadā. Sākotnēji tajā strādās 30 darbinieki, bet nākotnē plānots skaitu palielināt. Ražošanas ēka kopā ar saldētavām aizņem 1800 kvadrātmetru lielu platību.

"Sākoties celtniecībai sākām braukāt pa izstādēm, lai meklētu sadarbības partnerus eksportam. Daļa izstāžu apmeklētas ar LIAA atbalstu. Līdz šim Rāmkalnu produkcija prezentēta "Zaļajā nedēļā" Vācijā, "IFE" Lielbritānijā, Ningbo pilsētā Ķīnā un notiek gatavošanās nākamajām izstādēm. IFE izstādē, kura ir lielākā ēdienu un dzērienu izstāde Lielbritānijā, Rāmkalnu ražotās rabarberu sukādes tika nominētas starp TOP 100 labākajiem jaunajiem produktiem. Tas ir liels sasniegums. Rāmkalnu sukādes tika arī izvēlētas kā īpašās uzkodas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē delegāciju dalībniekiem. Tās tika liktas galdā visās īpašajās pieņemšanās," stāsta Rāmkalni Nordeco valdes loceklis Andris Kikusts, "Darbs pie eksporta tirgiem neapstājas ne uz brīdi. Jau šobrīd Rāmkalnu sukādes ir nopērkamas ārvalstīs, piemēram, Igaunijā, Dānijā un jau eksperimentāli Ķīnā. Jaunās ražotnes jaudas būs pietiekamas eksporta tirgiem."

Rāmkalnu sukādes ir īpašas ar to, ka augļi un ogas ir žāvētas īpaši saudzīgā temperatūrā, kas ļauj saglabāt produktā vitamīnus, dabīgo krāsu, garšu un smaržu, iztiekot bez konservantiem, garšas pastiprinātājiem vai citām ķīmiskām piedevām. Šobrīd tiek ražotas sukādes, sīrupi un pastilas no cidonijām, lielogu dzērvenēm, ķirbjiem, aronijām, upenēm, rabarberiem, āboliem, avenēm, mellenēm, burkāniem un pīlādžiem.

Rāmkalnos tiek arī kūpinātas vistiņas, gatavoti pelmeņi un saldējums. Atpūtas parkā "Rāmkalni" vasarā pieejamas dažādas atrakcijas, bet ziemā darbojas slēpošanas trase. Darbojas bistro un restorāns, kā arī tiek gatavoti konditorejas un kulinārijas produkti. Veikalā ir nopērkami visi pašu ražojumi, kā arī citu vietējo ražotāju produkcija. Rāmkalnos ražoto produkciju var iegādāties Rimi "Klēts" veikaliņos Rīgā, "Rāmkalni Kafe" Berģu "Depo" un Krasta ielas "Depo" veikalos, Maxima, Sky, Elvi, Stockmann un citur Latvijā.

Informāciju sagatavoja Uldis Janušs, "Rāmkalni" Atpūtas parka un ražošana Mārketinga projektu vadītājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana