Latvijas tirgos

"Maxima Latvija" paplašina ķirbju izvēles iespējas

Jānis Beseris, Maxima Latvija
11.09.2015

Lai sniegtu vēl plašākas izvēles iespējas iedzīvotājiem, jau šajā nedēļas nogalē "Maxima Latvija" lielākajos veikalos būs pieejami dažādu šķirņu Latvijā audzēti ķirbji.

Pašlaik visos "Maxima Latvija" veikalos jau pieejami Latvijā audzēti ķirbji, taču, pieaugot ķirbju popularitātei, palielinājies arī pieprasījums pēc dažādu šķirņu ķirbjiem. Tādēļ XXX formāta un lielākajos XX formāta "Maxima Latvija" veikalos bez ierastajiem parastajiem ķirbjiem būs pieejami riekstu, spageti, muskata un dekoratīvie ķirbji, kas audzēti Latvijā.

"Ķirbji katru gadu mūsu pircēju vidū kļūst arvien populārāki, jo iedzīvotāji arvien vairāk tos sāk izmantot uzturā, gatavojot ķirbju zupas, putras, salātus, kā arī cepot tos, spiežot sulas un pat gatavojot desertus. Līdz ar to pieaugusi arī interese par ķirbju šķirnēm, kas ir labākās konkrētā ēdiena pagatavošanai," norāda "Maxima Latvija" Mārketinga vadītāja Zane Kaktiņa.

Plašo ķirbju klāstu "Maxima Latvija" veikaliem piegādā "Mūsmāju dārzeņi".

"Ķirbji arī mums ir ļoti svarīgi, jo pavisam drīz jau desmito gadu pēc kārtas aicināsim uz "Maxima Latvija" organizēto Ķirbju čempionātu, kurā vietējie ķirbju audzētāji sacentīsies savā starpā ar saviem lolojumiem. Tad arī varēsim novērtēt vislielākos ķirbjus Latvijā," turpina Z.Kaktiņa.

Tāpat visu "Maxima Latvija" veikalu plauktus šonedēļ jau sākusi pildīt Latvijā audzēta kukurūza, ko piedāvā "Baltijas dārzeņi". Tādējādi vietējo dārzeņu apjoms "Maxima Latvija" veikalos paplašinājies vēl vairāk.

Maxima Latvija

x

Paroles atgadināšana