Latvijas tirgos

"Elvi": veikalu plauktos arvien lielāks pašmāju audzēto labumu klāsts

Kazimiera Puzo, SIA "ELVI Latvija"
26.02.2016

Starptautiskā tējas diena

Mazumtirgotāja ELVI pārdošanas dati liecina - gada laikā veikalos ELVI tiek iegādātas apmēram 300 tūkstoši dažādu tēju paku, priekšroku dodot melnajai tējai vai melnajai tējai ar piedevām. "Pieprasījums tieši pēc melnās tējas vai melnās tējas ar piedevām ir 55%, salīdzinot ar augļu un zāļu tējas (27%), kā arī zaļās tējas (18%) noietu gada laikā," informē SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine. "Turklāt šāda tēju patēriņa tendence saglabājas visu gadu."

Tradicionāli tējas patēriņš palielinās gada vēsākajos gadalaikos, sākot jau ar septembri. "Interesanti atzīmēt, tēju pārdošanas apjomus ietekmē arī gada svētki vai notikumi. Tā, piemēram, pieprasījums pēc dažādām tējām palielinās decembrī, kad tiek rūpētas dāvanas ziemas svētkiem, kā arī maijā, kad ir izlaidumu laiks. Savukārt vismazākais tēju patēriņš šogad ir bijis augustā, kas bijis arī vasaras siltākais mēnesis," komentē L.Vārtukapteine, papildinot - protams, šāda kvantitatīva dažādu preču grupu salīdzināšana nevar kalpot par atskaites punktu stratēģisku lēmu pieņemšanai, tomēr dažreiz, lai nojaustu pircēju vēlmes, intereses un vajadzības, ir vērts paraudzīties uz statistiku no nestandarta skatu punkta.

ELVI ir franšīze ar vairāk nekā 150 veikaliem ELVI visā Latvijā. Šogad pašmāju zīmols "ELVI" atzīmē 15 gadu jubileju - pirmais veikals ELVI tika atvērts 2000.gadā Siguldā.

SIA "ELVI Latvija" ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījuma pieaugums 2015.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, pieauga par 15%.

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana