Latvijas tirgos

"Orkla Foods Latvija" palielina konkurētspēju un specializējas

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
14.03.2016

Ar nolūku koncentrēties darbam specializētajās kategorijās un stiprinātu "Orkla Foods Latvija" konkurētspēju ir pieņemts lēmums no "Orkla" ražotnes Igaunijā uz Latviju pārcelt majonēzes un dresingu (salātu mērču) ražošanu Igaunijas un Somijas tirgiem, kā arī no Lietuvas rūpnīcas uz "Orkla Foods Latvija" ražotni pārcelt sinepju, dresingu, majonēzes un tomātu mērču ražošanu Lietuvas tirgum. Savukārt, "Gutta" sulu, nektāru un sulas dzērienu ražošana tiks pārcelta uz Igauniju, bet ūdens un atspirdzinošo dzērienu ražošanai, ieskaitot rūpnīcu Valdlaučos, tiks uzsākts pircēja meklēšanas process.

"Lai nodrošinātu uzņēmuma attīstību un modernāko tehnoloģiju izmantošanu, uzņēmumā notiek specializēšanās, kas ļauj koncentrēties un investēt konkrētu produktu grupu ražošanā. Izmantojot specializācijas priekšrocības, mums ir iespēja no partneriem citās Baltijas valstīs pārņemt to produktu ražošanu, kurā esam investējuši ievērojamus līdzekļus un plānojam attīstīt turpmāk," skaidro Lolita Bemhena, "Orkla Foods Latvija" vadītāja.

Specializēšanās procesa ietvaros no Igaunijas uz Latviju tiks pārcelta majonēzes un dresingu ražošana Igaunijas un Somijas tirgiem, bet no Lietuvas uz Latviju pārcels sinepju, dresingu, majonēzes un tomātu mērču ražošanu Lietuvas tirgum. Turpmāk to ražošanu nodrošinās "Orkla Foods Latvija", kas Baltijas valstīs specializējas šajās produktu kategorijās.

Sulu, nektāru un sulas dzērienu ražošana Valdlaučos norisināsies līdz 2017. gada sākumam, bet pēc tam - "Orkla" grupas uzņēmuma "Põltsamaa Felix" rūpnīcā Igaunijā. Uz turieni tiks pārcelta arī daļa ražošanas iekārtu no Valdlaučiem. Viens no "Orkla Foods Latvija" svarīgākajiem uzdevumiem pārcelšanas procesā būs - nodrošināt "Gutta" sulu, nektāru un sulas dzērienu kvalitātes un garšas nemainību pēc ražošanas pārcelšanas uz Igauniju. Arī turpmāk, pēc ražošanas pārcelšanas uz Igauniju, "Orkla Foods Latvija" komanda strādās pie Gutta produktu portfeļa attīstīšanas un produkcijas pārdošanas Latvijā un eksporta tirgos.

"Orkla Foods Latvija" ir viens no modernākajiem un lielākajiem ēdienu, ēdiena piedevu un sulu ražotājiem Latvijā un arī Baltijas valstīs. Uzņēmums ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija" strādā kopš 2015.gada decembra, kad tika pabeigta "Orkla" grupai piederošo kompāniju SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienošana vienā uzņēmumā. Jau vairāk nekā 20 gadus Latvijā un arī tās kaimiņvalstīs ir pazīstami un iecienīti uzņēmuma zīmoli un produkti, kas pieejami tādās kategorijās kā tomātu mērces un kečupi, majonēzes, dresingi, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, garšvielas, sulas un nektāri.

"Orkla" ir vadošais plaša patēriņa zīmolu preču uzņēmums Ziemeļvalstīs un Baltijas valstu reģionā. "Orkla" grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās arī Indijā, Čehijā un Austrijā. "Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. "Orkla" apgrozījums 2014. gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana