Latvijas tirgos

"Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums pērn audzis par 27%, sasniedzot 98 miljonus eiro

Madara Zvejniece, Dobeles dzirnavnieks
02.08.2016

Viens no lielākajiem Baltijas graudu pārstrādes uzņēmumiem "Dobeles dzirnavnieks" 2015.gadā sasniedzis 98 miljonus eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 27% vairāk nekā 2014.gadā. Savukārt investīcijas pērn mērāmas 10 miljonos eiro, kas ieguldītas jaunā auzu pārslu un musli ražotnē, kā arī elevatora un graudu torņu izbūvē.

"Apgrozījuma pieaugums galvenokārt saistāms ar miltu un makaronu realizācijas kāpumu par 14 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2014.gadu. Tas panākts, aktīvi strādājot vietējā tirgū, kā arī ievērojami kāpinot eksporta apjomus, kas jau ilgstoši ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem. Eksporta apgrozījums pērn audzis par gandrīz 20 miljoniem eiro, sasniedzot 60 miljonus eiro. Patlaban eksportējam uz vairāk nekā 40 valstīm, kas pierāda uzņēmuma konkurētspēju ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā tirgū," saka Kristaps Amsils, "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs.

Apgrozījuma pieauguma tendenci uzņēmums vēlas noturēt, tāpēc mērķtiecīgi investē jaunās ražošanas līnijās un meklē jaunus papildu realizācijas tirgus. Piemēram, sekojot tendencēm pasaulē, tuvākajos gados "Dobeles dzirnavnieks" vairāk pievērsīsies eko produktu ražošanai, kā arī turpinās strādāt pie cieto kviešu jeb durum audzēšanas tehnoloģiju un īpašību izvērtēšanas, lai zemnieki tos varētu audzēt arī Latvijā.

Kopumā no 2010. līdz 2015.gadam "Dobeles dzirnavnieka" investīcijas sasniegušas 55 miljonus eiro. Šajā laikā nozīmīgākie projekti bijuši makaronu ražotnes, spageti ražotnes, cieto kviešu dzirnavu izbūve, kā arī auzu pārslu un musli ražotne. Sasniegts būtisks mērķis - investējot graudu pieņemšanas un uzglabāšanas sistēmās, ir optimizēti resursi, palielināta kapacitāte un šogad "Dobeles dzirnavnieks" plāno pieņemt rekordlielu graudu daudzumu - vairāk nekā 250 tūkstošus tonnas.

Līdz ar jauno ražotņu attīstību vērojama vēl viena pozitīva tendence - pieaug uzņēmuma darbinieku skaits. Salīdzinot ar 2014.gadu, kad uzņēmumā strādāja vidēji 195 darbinieki, patlaban tas nodarbina jau aptuveni 230 cilvēku. "Priecājamies, ka arvien vairāk darbinieku pieņem lēmumu mainīt savu dzīvesvietu un par savu mājvietu izvēlas Dobeli. Esam savas pilsētas patrioti," saka K.Amsils.

Par "Dobeles dzirnavnieku"

AS "Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Dobeles dzirnavnieks

x

Paroles atgadināšana