Latvijas tirgos

Brokastīs vislabākā - bioloģiskā pārtika

Rūta Rudzīte, LR Zemkopības ministrija (ZM)
30.09.2016

"Biobrokastu kārbiņas ir labs atgādinājums tam, cik svarīgas brokastis, cik labas ir veselīgas brokastis, un vēl jo labāk, ja produkti ir ražoti bioloģiski," teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, uzrunājot Rīgas sākumskolas "Valodiņa" un Rīgas Kristīgās sākumskolas pirmās klases skolēnus pasākumā "Biobrokastis mazajam skolēnam".

Pasākuma "Biobrokastis mazajam skolēnam" laikā divu skolu pirmziemnieki kā dāvinājumu saņēma Vācijas un Latvijas bioloģiski ražoto produkciju.

Bioloģisko lauksaimnieku iedibinātā tradīcija dāvināt "Bio-Brotbox" brokastu kārbiņas pirmo klašu skolēniem Vācijas Mēklenburgas - Priekšpomerānijas pavalstī ir jau piecus gadus. Mēklenburgas - Priekšpomerānijas Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības ministrija sadarbībā ar Vācijas vēstniecībām Baltijas valstīs šo ierosmi vēlas iedzīvināt arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolās, simboliski dāvinot katrai Baltijas valstij 50 biobrokastu kārbiņas ar Vācijā ražotiem bioloģiskajiem produktiem un informatīvu bukletu par bioloģisko lauksaimniecību.

Vācijas vēstniecības vadītāja vietniece Manja Klīze (Manja Klieze), sveicot pasākuma dalībniekus, atzīmēja: "Biobrokastu kārbiņas ir īpaši veiksmīgs Vācijas un Latvijas praktiskās sadarbības piemērs, jo tās attiecas uz mūsu bērnu ikdienu."

Bioloģisko brokastu aicinājumam ir atsaukušies Latvijas ražotāji, jau šogad divu skolu mazajiem skolēniem dāvinot maisiņus ar Latvijas uzņēmumu "Milzu!" un "Lat Eko Food" bioloģisko produkciju un brošūru "Bioloģiskais ceļvedis patērētājam". Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) izvērtēs savas iespējas pārņemt biobrokastu kārbiņu tradīciju Latvijā.

"Kaut arī šodienas pasākums ir simbolisks un tajā varējām iesaistīt tikai divu skolu pirmklasniekus, mēs ceram un ticam, ka kādreiz bioloģiskas brokastis un pusdienas Latvijas skolās kļūs par ikdienišķu normu. Pārtikas kvalitāte nozīmīgi ietekmē cilvēka veselību un labsajūtu, tāpēc jau no mazām dienām uzturam vajadzētu būt iespējami veselīgākam un sabalansētākam. Dodot priekšroku bioloģiskiem produktiem, mēs izvēlamies augstvērtīgu pārtiku!" uzsvēra LBLA izpilddirektora pienākumu izpildītājas Ieva Liepniece.

Atzinīgus vārdus iespēju biobrokastu projekta ideju pārņemt Latvijai teica arī Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktores pienākumu izpildītāja Inga Birzniece un SIA "Lat Eko Food" valdes priekšsēdētāja Egija Martinsone. Savukārt Rīgas sākumskolas "Valodiņa" audzinātāja Ilze Kezika ieskicēja, kā brokastu kārbiņas skolēni turpmāk izmantos savā ikdienā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana