Latvijas tirgos

"Food Union" mērķtiecīgi samazina cukura daudzumu savos produktos

Linda Mežgaile, Food Union
21.10.2016

•"RASĒNS" JOGURTOS CUKURA DAUDZUMS SAMAZINĀTS GANDRĪZ PAR TREŠDAĻU

•TAGAD "RASĒNS" JOGURTU SASTĀVĀ PIEVIENOTAIS CUKURS IR TIKAI 5 GRAMI

•"RASĒNS" JOGURTI IR PIRMIE LATVIJĀ, KAS ATBILST SKOLU UZTURA PROGRAMMAI

Lai veicinātu veselīga dzīvesveida un uztura paradumus, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union pārskata savu produktu receptūras ar mērķi samazināt tajos esošo pievienotā cukura daudzumu. Food Union ir pilnveidojis mazo gardēžu iemīļotā zīmola Rasēns jogurtu sastāvu. Tagad tajos ir gandrīz par trešdaļu mazāk cukura, kā rezultātā Rasēns jogurti ir pirmie Latvijā, kas atbilst Ministru Kabineta noteikumiem Nr.172 par uztura normām bērnudārzu un skolu audzēkņiem. Investīciju apjoms, kas šogad tika ieguldīts Rasēns zīmola attīstībā, sasniedz gandrīz 35 tūkstošus eiro.

"Mūsu uzņēmuma komanda ciešas pārtikas tehnologu, kvalitātes ekspertu un mārketinga sadarbības rezultātā jau ir uz pusi samazinājusi cukura daudzumu ar proteīnu bagātinātajā raudzētajā piena dzērienā "Lakto PRO". Un tagad esam uzlabojuši arī "Rasēns" jogurtus bērniem, samazinot pievienotā cukura daudzumu tajos gandrīz par trešdaļu. Tās ir mērķtiecīgas investīcijas, kuras turpināsim veikt, lai uzlabotu savu produktu receptūru un piedāvātu kā gardus, tā arī veselīgus piena produktus visiem, kuri rūpējas par savu ikdienas uzturu," uzsver Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts valdes priekšsēdētājs.

Rasēns jogurti tiek ražoti no augstākās kvalitātes Latvijas piena, kas ir būtisks kalcija avots sabalansētā bērnu uzturā. To sastāvā tagad pievienotais cukurs ir ne vairāk kā 5 grami uz 100 gramiem produkta, bet pārējā daļa - laktoze jeb dabīgs piena ogļhidrāts. Produktu sastāvā ir dabīgas augļu piedevas un tas ir bagātināts ar augošam organismam nepieciešamiem vitamīniem: A, D, B6, B12 un folijskābi.

Vienlaikus Rasēns jogurti ir piemēroti visplašākajam patērētāju lokam, tajā skaitā arī bērniem, jo tie nesatur konservantus, saldinātājus un glutēnu. Tie ir pieejami īpaši mazajiem ēdājiem piemērotā nelielā iepakojumā - tikai 110g, kas tirdzniecībā nopērkami dubultā paciņā.

Melleņu garša un jauna uzlīmju kolekcija

Līdz ar produkta receptes uzlabošanu, Food Union ir arī paplašinājis Rasēns jogurtu sortimentu. Tagad produkts ir pieejams jau ar trīs veidu garšām - ar jauno melleņu un jau bērnu ļoti iecienītām zemeņu un persiku garšām. Kā jaunums ir minams arī tas, ka, pērkot jogurtu dubultajā iepakojumā, bonusā ir jaunās Rasēns uzlīmes, kas ūdenī maina krāsu.

Jaunie Rasēns jogurti ar samazinātu cukura daudzumu jau ir pieejami tirdzniecības tīklu Rimi, Maxima, Prisma, SKY, Elvi, Mego, Beta, Lats un Aibe veikalos, kā arī tirdzniecības centrā Stockmann, Statoil degvielas uzpildes stacijās, Narvesen kioskos un citos mazākos veikaliņos.

Kusties un laimē vērtīgas balvas

Lai mudinātu bērnus būt fiziski aktīviem ikdienā, Food Union piena produktu zīmols Rasēns rīko akciju "Lai nopelnītu, jākustas!". Tās ietvaros portālā draugiem.lv norisinās interaktīva kustību spēle, kuras dalībnieki var laimēt dažādas vērtīgas balvas - sākot ar skūteri un longborda dēli, beidzot ar GoPro kameru, haverbordu vai iPad Mini. Plašāka informācija par akciju ir pieejama šeit: www.draugiem.lv/rasensdejo3.

Par Food Union

Food Union ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kā arī vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Food Union grupa apvieno trīs lielākos piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmumus Latvijā - "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Rīgas piensaimnieks", lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā "Premia", lielāko saldējuma ražotāju Dānijā "Premier Is", saldējuma ražotāju Norvēģijā "Isbjørn Is", saldējuma ražotāju Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotāju Baltkrievijā "Ingman Ice Cream".

Food Union grupas kopējais apgrozījums 2015. gadā sasniedza 256 miljonus eiro, no tiem 60% jeb 158 miljonus eiro apgrozījumu radīja tieši Baltijas uzņēmumi. Grupā kopumā tiek nodarbināti vairāk nekā 2500 darbinieku, no kuriem vairāk nekā 1200 darbinieku strādā uzņēmumos Baltijā.

Food Union

x

Paroles atgadināšana