Agrobizness un lauki skaitļos

Iepriekšējās nedēļas PVD pārbaužu rezultāti

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
07.10.2009

Iepriekšējās nedēļas (28.septembris - 2.oktobris) PVD pārbaužu rezultāti Veicot pārbaudes pārtikas tirdzniecības uzņēmumos visā Latvijā pagājušajā nedēļā Pārtikas un veterinārais dienests dažādu marķējuma neatbilstību dēļ apturējis 1,3 tonnas pārtikas produktu un 9 950 gabalpreču izplatīšanu, kā arī no tirdzniecības izņēmis 208 kg un 223 gabalus pārtikas produktu.


Iepriekšējās nedēļas PVD pārbaužu rezultāti

Iepriekšējās nedēļas (28.septembris - 2.oktobris) PVD pārbaužu rezultāti

Veicot pārbaudes pārtikas tirdzniecības uzņēmumos visā Latvijā pagājušajā nedēļā Pārtikas un veterinārais dienests dažādu marķējuma neatbilstību dēļ apturējis 1,3 tonnas pārtikas produktu un 9 950 gabalpreču izplatīšanu, kā arī no tirdzniecības izņēmis 208 kg un 223 gabalus pārtikas produktu.

PVD inspektori līdz neatbilstību novēršanai apturējuši tādu pārtikas produktu izplatīšanu, kuru marķējumā norādītā informācija nav tulkota valsts valodā, tā tulkota neprecīzi vai arī marķējumā izmantota neatbilstoša preču zīme.

Piemēram, Vācijā ražotam siera izstrādājuma marķējumā nebija norādīts augu tauku daudzums, lai gan oriģinālvalodā šāda norāde ir, Itālijā ražotu makaronu oriģinālajā marķējumā ir informācija par makaronu vārīšanas ilgumu, bet tulkojumā šādas norādes nav, Šrilankā ražotām tējām marķējuma valsts valodā nav bijis vispār. Tāpat PVD inspektori konstatējuši produktus, kuru marķējumā nav bijis norādīts derīguma termiņš.

No tirdzniecības PVD inspektori izņēmuši piena un gaļas produktus, kuriem bija beidzies derīguma termiņš, kā arī produktus, kas uzglabāti neatbilstošā temperatūrā. Piemēram, PVD inspektori kādā Limbažu veikalā konstatējuši, ka maltā gaļa atrodas + 16 grādu temperatūrā, bet kādā Skrundas veikalā inspektori no apgrozības izņēmuši dažādus pārtikas produktus - cīsiņus, desu, sautētus kāpostus, kuru derīguma termiņš jau beidzies.

Aizvien biežāk pārtikas izplatīšanas vietās PVD inspektori konstatē arī citus, ar pārtikas preču marķējumu nesaistītus, pārkāpumus, piemēram, telpu un personāla higiēnas pārkāpumus, problēmas ar uzņēmumu paškontroli.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana