Ziņas no biznesa

"Konekesko Latvija" apgrozījums pirmajā pusgadā - 29,9 miljoni latu

Gita Želve, Baltic Communication Partners
28.09.2009

SIA " Konekesko Latvija" konsolidētais apgrozījums 2009. gada pirmajā pusgadā sasniedzis 29,9 milj. latu. Tas ir par 42% mazāk kā 2008. gada pirmajā pusgadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 51 310 Ls.

Apgrozījuma kritums izskaidrojams ar šī brīža ekonomisko lejupslīdi, celtniecības tirgus apjoma kritumu, kā arī mātes kompānijas - Somijas koncerna "Kesko" restrukturizāciju 2008. gada nogalē. Kopš gada sākuma koncerns " Kesko" pilnībā pārtraucis lopkopības iekārtu un dārza tehnikas tirdzniecību, atsakoties no šī biznesa, lai koncentrētu spēkus lauksaimniecības, celtniecības un mežizstrādes tehnikas tirdzniecības jomā.

"Jāatzīmē, ka "Konekesko" šogad iekarojis jaunas tirgus daļas Latvijā. Jūnijā tika paplašināts uzņēmuma celtniecības tehnikas tirdzniecības spektrs - "Konekesko Latvija" kļuva par zviedru ceļu būves tehnikas "Dynapac" oficiālo izplatītāju Latvijā. Arī lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā 2009. gada pirmais pusgads ir bijis ļoti veiksmīgs, jo "Konekesko Latvija" ar tā pāstāvētajiem traktoru zīmoliem Massey Ferguson un Claas ir palielinājis tirgus daļu par sešiem procentpunktiem, iegūstot 24% no traktoru tirgus Latvijā un par 12 procentpunktiem graudu kombainiem, kā rezultātā Claas kombainiem pieder 54% tirgus.

Atbilstoši situācijai tirgū "Konekesko" ieviesis arī jaunu pakalpojumu veidu - vecās tehnikas iepirkšanu un tālākpārdošanu, kas nodrošina uzņēmuma izaugsmes iespējas šajā gadā. Uzlabot finanšu rādītājus, uzņēmumam palīdz sasniegt arī jaunā eksporta politika - lietoto traktoru tirdzniecība Ukrainā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā u.c.", uzsver Konekesko valdes priekšsēdētāja Antra Spickus. "Konekesko Latvija" pārdod ārvalstīs gan lietoto lauksaimniecības, gan mežistrādes tehniku. Kā atzīst Mežizstrādes tehnikas nodaļas vadītājs Einārs Šķēls, interese par lietoto mežistrādes tehniku ārpus Latvijas ir liela. "Šobrīd pasaulē sāka atdzīvoties kokmateriālu tirgus, pie dīleriem esošā lietotā tehnika ir izpārdota un sāk parādīties pastiprināta interese arī par jaunas mežistrādes tehnikas iegādi".

Arī lauksaimniecības tehnikas nodaļas vadītājs Valdis Dainis ir pārliecināts, ka lauksaimniecības tehnikas tirgū gaidāma rosība: "Traktori, kombaini un cita lauksaimniecības tehnika ir lauksaimnieku ražošanas līdzeklis, bez kā biznesu nevar attīstīt, tāpēc plānojam gadu noslēgt ar labiem - šai ekonomikas situācijai - atbilstošiem rezultātiem".

Baltic Communication Partners

x

Paroles atgadināšana