Ziņas no biznesa

AS "Jelgavas cukurfabrika" par vairāk nekā diviem miljoniem samazina pamatkapitālu

Jānis Stundiņš, Leta-Nozare
29.09.2009

Akciju sabiedrība (AS) "Jelgavas cukurfabrika" par vairāk nekā diviem miljoniem latu samazina savu pamatkapitālu saskaņā ar akcionāru sapulcē pieņemto lēmumu, liecina oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētais AS paziņojums.

25. septembrī kārtējā AS "Jelgavas cukurfabrika" akcionāru sapulce ir pieņēmusi lēmumu par pamatkapitāla samazināšanu. Sabiedrības pamatkapitāls ir samazināts par 2 275 805 latiem, un jaunais pamatkapitāla lielums pēc samazināšanas ir 975 345 lati.

Sabiedrības kreditori, kas saskaņā ar Komerclikuma 264. panta noteikumiem vēlas saņemt nodrošinājumu, prasījumus var pieteikt AS rakstiski mēneša laikā pēc paziņojuma publicēšanas.

Saskaņā ar Komercreģistra datiem pēdējoreiz AS "Jelgavas cukurfabrika" kapitāls mainīts šā gada 2. jūlijā, kā rezultātā tas bija 3 251 150 latu.

LETA jau ziņoja, ka AS "Jelgavas cukurfabrika" pagājušajā finanšu gadā nopelnījusi 1 360 543 latus, kas ir par 59% vairāk nekā 857 576 lati uzņēmuma iepriekšējā finanšu gadā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.

2006. gadā AS "Jelgavas cukurfabrika" nopelnīja 2,8 miljonus latu.

Lai arī cukura ražošana 2007. gadā tika pārtraukta, periodā no 2007. gada 1. septembra līdz 2008. gada 31. augustam "Jelgavas cukurfabrikas" apgrozījums bijis 9 759 802 lati, kas savukārt ir par 32% sarucis salīdzinājumā ar 14 422 618 latiem iepriekšējā finanšu gadā.

AS "Jelgavas cukurfabrika" finanšu gadā, kas pamatā ietver 2006. gadu, apgrozījusi 21,5 miljonus latu.

AS "Jelgavas cukurfabrika" valdes priekšsēdētājs Jānis Blumbergs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka ir pabeigta rūpnīcas ēku un iekārtu demontāža un uzņēmums gatavo dokumentāciju par restrukturizācijas beigšanu.

Peļņas pieaugumu rūpnīcas demontāžas gaitā, kā arī darbinieku skaita izmaiņas Blumbergs atteicās komentēt.

AS "Jelgavas cukurfabrika" turpmākos plānus pēc restrukturizācijas valdes priekšsēdētājs līdz šim izvairījies komentēt, jo esot daudz neskaidrību saistībā ar ekonomisko krīzi valstī.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas cukurfabrikas nolēmušas veikt pilnu restrukturizāciju, kas pieprasa iekārtu demontāžu. Cukurfabrikas saņems 48 548 650 eiro (34 119 991 lata) kompensāciju. Vidēji abu fabriku darbinieki kompensācijās varētu saņemt 5000 latu.

AS "Jelgavas cukurfabrika" un AS "Liepājas cukurfabrika" cukura ražošanu Latvijā pārtrauca saskaņā ar Eiropas Savienības īstenoto cukura reformu.

Iepriekš ziņots, ka pirms AS "Jelgavas cukurfabrika" restrukturizācijas no 302 uzņēmuma darbiniekiem 2008. gadā no darba atlaisti jau 217, no kuriem kā bezdarbnieki reģistrējušies 144 cilvēki.

Šie cilvēki no darba cukurfabrikā atlaisti pakāpeniski - sākot no 2007. gada aprīļa, kad mēneša laikā tika atlaisti 137 darbinieki. No 217 atlaistajiem cukurfabrikas darbiniekiem kā bezdarbnieki reģistrējušies 144 jeb 66%, bet citā darbā iekārtojušies 26 cilvēki.

2008. gadā "Jelgavas cukurfabrikā" darbu vēl turpināja 84 strādājošie.

Kā jau ziņots, saglabājoties līdzšinējiem pārdošanas apjomiem, Jelgavas cukurfabrikā ražotais cukurs tirdzniecībā būs līdz gada beigām, prognozēja "Nordic Sugar" viceprezidents Ēriks Bertelsens.

Pārtikas un veterinārais dienests ir veicis pārbaudes un atzinis, ka tas patiešām ir Jelgavā ražotais cukurs, laikrakstam "Dienas Bizness" skaidrojis Bertelsens.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas cukurfabrika" (LCF) ražotais un fasētais cukurs noliktavās beidzās un arī veikalos tirgoja pēdējās Liepājā ražotā cukura paciņas pagājušā gada septembrī.

Savukārt Jelgavas cukurfabrika pēc savas darbības pārtraukšanas aktīvus, tostarp preču zīmi "Jelgavas cukurs", nodeva dāņu cukura ražotājam AS "Danisco Sugar", kas tagad darbojas ar nosaukumu "Nordic Sugar".

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana