Ziņas no biznesa

"Cemex" lauksaimniekiem pārdevis jau 974 tonnas klinkera putekļu

Daiga Grūbe, Leta-Nozare
06.10.2009

Cementa ražošanas uzņēmums "Cemex" lauksaimniekiem augustā un septembrī pārdevis 974 tonnas augsnes kaļķošanai piemēroto klinkera putekļu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā. Uzņēmumā aģentūrai LETA atzina, ka atsaucība no zemniekiem pagaidām nav plaša, jo viena pasūtījuma apjoms ir aptuveni 30 tonnas, kas nozīmē, ka klinkera putekļu iegādē vairākiem zemniekiem ir jākooperējas.


(Fragments) Cementa ražošanas uzņēmums "Cemex" lauksaimniekiem augustā un septembrī pārdevis 974 tonnas augsnes kaļķošanai piemēroto klinkera putekļu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uzņēmumā aģentūrai LETA atzina, ka atsaucība no zemniekiem pagaidām nav plaša, jo viena pasūtījuma apjoms ir aptuveni 30 tonnas, kas nozīmē, ka klinkera putekļu iegādē vairākiem zemniekiem ir jākooperējas.

Aktīvākie esot Limbažu rajona zemnieki, kuri arī esot vieni no galvenajiem, kas šo uzņēmuma piedāvājumu izmanto.

"Cemex" lauksaimniekiem klinkera putekļus piedāvā iegādāties par simbolisku samaksu - viens lats tonnā. Klinkeru putekļi nepieciešami augsnes kaļķošanai, lai uzlabotu tās kvalitāti un ražīgumu.

Šādu iespēju "Cemex" var nodrošināt, jo jaunajā cementa rūpnīcā Brocēnos tiek testēta iespēja ražot cementa izejvielu - klinkeru, bet jaunās attīrīšanas iekārtas ļauj savākt visus klinkera putekļus, kas rodas ražošanas laikā.

Uzņēmuma komercdirektors Māris Gruzniņš iepriekš norādīja, ka šāds darījums ir finansiāli izdevīgs gan lauksaimniekiem, gan arī "Cemex".

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana