Ziņas no biznesa

Novembra beigās paziņos konkursa "Zelta rapsis 2009" uzvarētāju

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
08.11.2009

Novembra beigās paziņos konkursa "Zelta rapsis 2009" uzvarētāju

(Fragments) Novembra beigās tiks paziņots konkursa "Zelta rapsis 2009" uzvarētājs, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Krauze.


"Latraps" organizētajam 2009.gada konkursam "Zelta rapsis" pieteikuma anketas iesūtīja 32 zemnieki no visas Latvijas, lielākā daļa no tiem saimnieko Jelgavas, Bauskas un Dobeles rajona laukos. Laika gaitā daži no konkursantiem tomēr nolēma savu dalību atteikt, jo vasaras sākumā rapši šķituši ne tik pievilcīgi kā citās sezonās. Līdz ar to visas kārtas izturēja un tiek vērtētas 25 rapšu audzētāju saimniecības.


Konkursa pirmā kārta bija pieteikšanās, otrā kārta - lauku vizuālais novērtējums, kad agronomu komanda devās pie katra saimnieka, lai apskatītu sējumus un novērtētu to kvalitāti. Trešajā kārtā komisija tieši kulšanas laikā brauca no saimnieka pie saimnieka, lai noņemtu ražas kontrolparaugus, noteiktu rapšu ražību un kvalitātes rādītājus. Noslēguma kārtā tiek veikta ekonomisko rādītāju analīze sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Ekonomikas fakultāti.


Krauze stāsta, ka konkursa galvenais uzdevums ir veicināt profesionālas informācijas apriti zemnieku starpā un atklāt arvien jaunus rapšu audzēšanas tehnoloģijas aspektus, kā rezultātā būtu iespējams nodrošināt maksimālu saimniecības izaugsmi. "Latvijā ir daudz pieredzes bagātu lauksaimnieku, kuri prot saimniekot efektīvi un turpina attīstīties arī saspringtos apstākļos. Šie cilvēki ir uzkrājuši zināšanas, un ir svarīgi savlaicīgi tās apzināt, lai citi nozares pārstāvji varētu no tām mācīties, attīstīties un tādējādi visa rapšu audzēšanas nozare Latvijā turpinātu augt," uzskata Krauze.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana