Ziņas no biznesa

Jauns un salds pašmāju zīmols

Lelde Krasnā, Hortus
16.11.2009

Jauns un salds pašmāju zīmols

Drīzumā Latvijas tirgū sevi pieteiks jauns zīmols - Hortus - piedāvājot Latvijā ražotus produktus - augļu, ogu un dārzeņu sukādes - svaigu augļu, dārzeņu gabaliņi izturēti sīrupā un kaltēti. Ķiršu, upeņu, burkānu un cidoniju sukādes.


Tulkojumā no latīņu valodas vārds "Hortus" nozīmē "dārzs", tieši tāpēc zīmols reprezentē ideju par gudru un "zaļu" patērētāja izvēli. Zaļāk un gudrāk - jo Jūsu kaltētie augļi nebūs transportēti tūkstošiem kilometru no Ķīnas vai ASV.


Sukādes, kaltēti, žāvēti augļi visur pasaulē piedzīvo uzvaras gājienu. Tas tādēļ, ka rūpes par veselību kļuvušas par labā toņa likumu, bet vienlaicīgi cilvēka kāre uz gardumiem tā arī negrasās atkāpties. Hortus alternatīva - vitaminizēts, bez mākslīgajiem konservantiem Latvijā, Cēsu rajonā ražots enerģētisks našķis.


Jaunie produkti izstrādāti veiksmīgi sadarbojoties ar Latvijas Valsts Augļkopības Institūta vadošajiem zinātniekiem. Šī sadarbība ir garants izcilai produkta kvalitātei un pievienotajai vērtībai salīdzinājumā ar līdzīgiem importētiem produktiem.


Ko Hortus piedāvā īpašu? Tā, iespējams, būs daudziem piemirstā cidoniju garša. Cidoniju auglis, zināms arī ar nosaukumu "ziemeļu citrons", ir nepārspēts C vitamīna avots mūsu platuma grādos. Pasaulē cidonijas ir mazāk pazīstamas un pieejamas, tieši tādēļ - jo īpašas. Pārstrādes procesā tiek iegūts ļoti gards, aromātisks našķis vai koncentrēta piedeva pārtikas ražotājiem.


Tāpat uzņēmums ražo augļu, ogu un dārzeņu piedevas konditorejām, ceptuvēm, piena pārstrādes uzņēmumiem, saldumu ražotājiem, restorāniem. Piedevu izmantošana citiem pārtikas ražotājiem ļauj eksperimentēt un izstrādāt jaunus produktus, tādējādi papildinot sava piedāvājuma klāstu.


Hortus kaltēto augļu kolekcijai raksturīga saldskāba garša, kas maksimāli pietuvināta konkrētā augļa vai dārzeņa dabiskajai garšai. Ražotāja mērķis ir nodrošināt saviem klientiem iespēju baudīt svaigu augļu garšu visu gadu - jebkurā gadalaikā.


Ko iesaka Hortus speciālisti? Kaltētus augļus un sukādes iesakām lietot kā enerģētisku kārumu gan ikdienā, gan svētkos. Augļi lieliski papildinās jogurtu, biezpienu, brokastu pārslas vai kādu iecienītu desertu. Jo īpaši aktuāli - gada vēsajā laikā - kad nepieciešams ar vitamīniem bagātināt savu uzturu!

Hortus

x

Paroles atgadināšana