Ziņas no biznesa

"Braslas" piedāvā divu veidu kondensēto pienu

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
25.01.2010

Talsu novada Virbu pagasta zemnieku saimniecība "Braslas" veikaliem sākusi piedāvāt divu veidu kondensētā piena produktus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja saimniecības īpašnieks Juris Nagobads.

Viņš stāstīja, ka piena deserti iepriekš ražoti lielos iefasējumos konditorejām kūkām, cepumiem. Pēc individuālu klientu aicinājuma uzņēmums nolēmis piedāvāt šos produktus arī 270 gramu fasējumā. "Patlaban valstī citi kondensēto pienu neražo, mēs esam vienīgie, kas ražo tradicionāli zināmo kondensēto pienu un karamelizēto piena produktu, ko var pielīdzināt konfektēm "Gotiņa", tikai trauciņā," stāstīja Nagobads.

Uzņēmumā tiek ražoti arī jogurti, skābais krējums, cepamsiers, siers eļļā. Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai valstī, uzņēmums pārtraucis kafijas dzēriena ražošanu, jo pēc tā neesot bijis pieprasījuma. Zemnieku saimniecībai nav sava ganāmpulka, tāpēc izejvielas tiek iepirktas no apkārtējiem zemniekiem.

Uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bijis aptuveni 200 000 latu. Uzņēmums visu saražoto produkciju realizē vietējā tirgū, jo ražošanas apjoms neesot tik liels, lai varētu piedāvāt produkciju eksporta tirgiem.

Uzņēmējs skaidro, ka viss ir atkarīgs no ekonomiskās situācijas valstī. "Ja valsts attīstīsies un palielināsies iedzīvotāju pirktspēja, arī uzņēmēji varēs domāt par ražošanas paplašināšanu," teica Nagobads.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana