Ziņas no biznesa

PVD Vecsalienā konstatē cietsirdīgu izturēšanos pret lopiem

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
29.01.2010

Šodien [29. janvārī] PVD Dienvidlatgales pārvaldes inspektori, Daugavpils novada pašvaldības pārstāvji un pagasta veterinārārsts ir devušies uz Daugavpils novada Vecsalienas pagasta dzīvnieku novietni "Kļavas", kuras saimniekam tiks konfiscēti novārdzināti - nebaroti un nedzirdināti lopi.

Šīs nedēļas sākumā kāds anonīms zvanītājs informēja PVD par to, ka saimniecībā "Kļavas" neatbilstošos apstākļos tiek turēti liellopi. PVD inspektori devās uz saimniecību, lai veiktu pārbaudi.

Pārbaudes brīdī "Kļavās" bija 12 novārguši, bet vēl dzīvi liellopi, no kuriem trīs - apmēram sešus mēnešus veci teliņi un trīs nobeigušies liellopi.

Pieci liellopi bija piesieti krūmos, tiem nebija iespējas padzerties, piekļūt barībai un patverties no nelabvēlīgiem laika apstākļiem. Viens liellops bez barības, ūdens un pakaišiem bija iesprostots kūtī. Pie "barības" - sapelējušiem un sasalušiem salmiem varēja piekļūt vienīgi nepiesietie lopi.

PVD inspektori konstatēja, ka dzīvniekiem nav sagādāta barība un ūdens. Liellopi nav reģistrēti un apzīmēti - tiem nav krotāliju, tie nav izmeklēti uz dzīvnieku infekcijas slimībām, tiem nav nodrošināta veterinārā aprūpe. Novietnē nav veikta slimo un kritušo dzīvnieku uzskaite.

Ņemot vērā visus konstatētos pārkāpumus, kā arī cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, PVD pieņēma lēmumu dzīvniekus konfiscēt un nogādāt dzīvnieku atpūtināšanas punktā Subatē, kur tie tiks pienācīgi apkopti.

PVD lietas materiālus nodos policijai krimināllietas ierosināšanai.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana