Ziņas no biznesa

Notikusi kārtējā AS "Putnu fabrika Ķekava" akcionāru sapulce

Zoja Golubeva, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
11.02.2010

2010. gada 10. janvārī notika A/S "Putnu fabrika Ķekava" kārtējā akcionāru sapulce.

AS "Putnu fabrika Ķekava" akcionāri SIA "Kopfonds" un AS "Ķekavas Broileri" ir veikuši mantisko ieguldījumu LVL 964 236 apmērā, tādējādi palielinot uzņēmuma pamatkapitālu līdz LVL 5 073 852,00. Pamatkapitāls sastāv no 181 209 akcijām, ar vienas akcijas nominālvērtību LVL 28,00.

Akcionāru sapulcē tika palielināts padomes locekļu skaits līdz piecām personām, kā arī tika ievēlēta jauna padome ar padomes priekšsēdētāju Juri Eizentālu un padomes priekšsēdētāja vietnieku Aleksandru Solomku.

Valdes sastāvs paliek līdzšinējais.

Jaunievēlētā padome noteica un apstiprināja A/s ''Putnu fabrika Ķekava" tālākās attīstības mērķus - produkcijas ražošanas apjoma un eksporta palielināšanu, kā arī produktu sortimenta paplašināšanu, saglabājot līdzšinēji augsto produkcijas kvalitāti.

Pagājušajā gadā uzņēmums realizēja 16 156 tonnas saražotās produkcijas, kas ir tikai par 2% mazāk kā 2008. gadā, kad realizētais apjoms bija 16 480 tonnas. Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju un pirktspējas lejupslīdi valstī, uzņēmums ir saglabājis savu tirgus daļu un noturējis pārdošanas apjomus bez ievērojumiem kritumiem.

Uzņēmuma galvenās prioritātes 2010. gadā ir saglabāt produkcijas kvalitātes augsto līmeni, plašo sortimentu visām gaumēm, kā arī līdzšinējos produkcijas pārdošanas apjomus vietējā tirgū un iekarot jaunus eksporta tirgus. Īpaši ir atzīmējams fakts, ka, izpildot visas stingrās Krievijas Federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta prasības, 2009. gada decembrī AS "Putnu fabrika Ķekava" tika iekļauta uzņēmumu sarakstā, kuriem ir tiesības eksportēt produkciju uz Krievijas Federāciju.

2009. gadā tika eksportēti 15,2% uzņēmuma saražotās produkcijas. Galvenās eksporta valstis ir Igaunija, Zviedrija, Holande un Lielbritānija.

Būdama uzticīga saviem patērētājiem un gatavojoties vasaras sezonai, AS "Putnu fabrika Ķekava" tradicionāli piedāvās jaunus produktus, kurus būs iespējams iegādāties "Ķekava" firmas veikalos, kā arī pārējās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Šobrīd ar zīmolu "Ķekava" Latvijā tiek piedāvāti vairāk nekā 90 produkti - svaigi, marinēti, karsti kūpināti vistas gaļas produkti, kā arī vārītas un kūpinātas desas, cīsiņi un kulinārijas izstrādājumi.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana