Ziņas no biznesa

AS” Balticovo” uzsāk mājas olu un ar selēnu bagātinātu olu tirdzniecību

Liāna Bokša, AS "Balticovo"
15.02.2010

AS „Balticovo” uzsākusi mājas olu, kuras tiek sauktas par 1. numura olām, izplatīšanu Latvijā.

„Mājas olas esam spiesti iepirkt no Ziemeļeiropas zemniekiem un fasēt mūsu ražotnē,” paskaidro kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. „Šobrīd iepērkam 5000 mājas olas nedēļā. Diemžēl vietējie zemnieki nespēj tās piegādāt vajadzīgajā apjomā, bet mēs esam gatavi attīstīt sadarbības modeļus, palielināt mājas olu ražošanu Latvijā un eksportēt tās uz citām valstīm.”

Mājas olas atbilst tā saucamo lauku olu standartam. Tās ir olas, kuras dēj vistas, kas tiek turētas brīvas turēšanas apstākļos. Tikai nakts laikā tās uzturas novietnēs. Uzturoties brīvībā, vistas jūtas laimīgākas, līdz ar to dēj augstākas kvalitātes olas.

Ar selēnu bagātinātas olas arī ir jauns produkts AS ”Balticovo” produktu grozā. Tās tiek ražotas, pievienojot selēnu putnu barībai. Jaunais produkts – ar selēnu bagātinātās olas – nesen tika prezentētas pārtikas izejvielu izstādē „Food Ingrediants Europe 2009", kas norisinājās Frankfurtē, Vācijā.

Uzņēmumā katru dienu tiek saražotas 130 tūkstoši ar selēnu bagātinātas olas. Nākotnē paredzēts palielināt ražošanas apjomus atbilstīgi tirgus pieprasījumam.

„Ar selēnu bagātinātas olas plānojam pārdot ne tikai Latvijā, bet arī ES tirgos. Šobrīd tiek slēgts līgums ar TESCO (otra lielākā vairumtirdzniecības ķēde Polijā) par šā produkta piegādi Polijas tirgum,” informē Arnis Veinbergs. „Ir pierādīts, ka selēns ir nepieciešams imūnsistēmas stiprināšanai, savukārt ikdienā lietojamā pārtikā selēns nav vajadzīgā daudzumā. Tā kā olas ir ikdienā bieži patērēts produkts, tagad nepieciešamo selēna daudzumu var uzņemt, ikdienā ēdot olas.”

Galvenais labums no selēna ir tāds, ka, būdams antioksidants, tas novērš bojājumus, ko rada vielu maiņas oksidatīvie procesi. Pārtikai ir nozīmīga vieta mūsu veselības saglabāšanā. Starp dažādiem produktiem, kas apgādā organismu ar neaizvietojamām barības vielām, olai ir neapstrīdami īpaša vieta, jo tā bagāta ar labi sabalansētām neaizvietojamām aminoskābēm, taukskābēm, kā arī minerālvielām un vitamīniem. Barojot putnus ar speciālu barību, olu sastāvā tiek producēts selēns.

AS "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana