Ziņas no biznesa

"Rimi" sācis importētu kartupeļu tirdzniecību, lai gan vietējo kartupeļu piedāvājums ir pietiekams

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
19.02.2010

Tirdzniecības tīkls "Rimi" jau vairākas nedēļas tirgo importētus kartupeļus, lai arī vietējie zemnieki atzīst, ka Latvijā audzēto kartupeļu pietiks līdz vasaras sākumam.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa, "Rimi" vienmēr ir devis priekšroku vietējai produkcijai un tikai tad, ja tā nav pieejama, uzņēmums izvēlas importa produktus. "Patlaban "Rimi" tīklā vietējas izcelsmes kartupeļi ir pieejami no diviem piegādātājiem - ADS "Pagrabs" un "Mūsmāju dārzeņi", kas safasēti 2,5 kilogramu iepakojumos. Sveramajiem kartupeļiem Holandes piegādātāji spēj piedāvāt "Rimi" kvalitātes standartiem atbilstošāku kvalitāti, tāpēc šobrīd tirgojam šos kartupeļus. Iepriekš uzņēmums tirgoja arī Francijā audzētus kartupeļus," stāstīja Eniņa.

SIA "Mūsmāju dārzeņi" valdes priekšsēdētāja Edīte Strazdiņa stāsta, ka uzņēmums patlaban "Rimi" veikaliem piegādā fasētus kartupeļus, bet "Supernetto" veikaliem arī sveramos kartupeļus. "Latvijā audzēto kartupeļu ir pietiekami, un mēs varam veikaliem tos piegādāt, taču acīmredzot tirgotāji uzskata, ka patērētājiem ir jāpiedāvā dažāda sortimenta kartupeļi, tādēļ tiek tirgoti arī importētie kartupeļi. Mēs nejūtam, ka importēto kartupeļu dēļ būtiski būtu samazinājies mūsu kartupeļu pārdošanas apjoms, jo mūsu kartupeļi ir lētāki, turklāt cilvēki pēdējā laikā tomēr priekšroku dod vietējiem dārzeņiem," stāstīja Strazdiņa.

Viņa atzina, ka lielā pieprasījuma dēļ uzņēmums atteicies eksportēt dārzeņus, lai varētu pilnībā nodrošināt vietējo tirgu un neradītu iespēju dārgāku importēto dārzeņu ienākšanai. "Pateicoties Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumam, mums ir izveidotas labas noliktavas, kurās varam nodrošināt nemainīgu temperatūras režīmu, kā arī speciāli aprīkotu autotransportu, kas nodrošina, ka patērētājiem varam piegādāt kvalitatīvus dārzeņus arī tik aukstā ziemā kā šī," teica Strazdiņa.

Arī zemnieku saimniecības "Ezerkauliņi" vadītāja Kristīne Brunovska teica, ka uzņēmumam kartupeļi ir pietiekamā daudzumā. "Tirgotājiem ir nosūtītas cenu lapas, bet "Rimi" mums nav veicis pasūtījumu. Nav saprotami tirgotāju argumenti, kāpēc tiek ievesti kartupeļi no ārzemēm, ja pietiek vietējo kartupeļu," atzina Brunovska. Viņa stāstīja, ka uzņēmums ar lielāko daļu dārzeņu pircējus spēs nodrošināt līdz jaunās ražas sezonas sākumam, turklāt uzņēmums dārzeņus eksportē uz Baltijas valstīm, Krieviju, Dāniju, Holandi.

Abi uzņēmumi šogad plāno palielināt dārzeņu ražošanas apjomus, jo pieprasījums pēc dārzeņiem ir gan vietējā, gan eksporta tirgos.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana