Ziņas no biznesa

"Vintage 3" - pasaules ekskluzīvākais alus

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
08.03.2010

Latvijas lielākās alus darītavas "Aldaris" īpašnieks "Carlsberg" radījis alu "Vintage 3", kas ir trešais un pēdējais pasaules ekskluzīvākās alus triloģijas lējums. Šajā triloloģijā ir apvienota pirmās klases alus darīšana ar inovatīvu mākslu.

"Carlsberg" paspārnē esošās Jakobsena alus darītavas aldara Mortena Ibsena vadībā seši "Carlsberg" aldari no Norvēģijas, Francijas, Lielbritānijas un Dānijas attīstīja un brūvēja "Carlsberg" pretenciozo alus trioloģiju - "Vintage 3".

Tikmēr trīs atzīti mākslinieki apvienoja radošos spēkus, lai izveidotu sešas unikālas etiķetes.

Projekts bija ilgstošs un prasīja pacietību un neatlaidību. "Vintage 3" pamatrecepte tika izveidota Kopenhāgenā, pēc tam tā tika attīstīta Kronenburgas Inovāciju Centrā Francijā. 2010.gada februāra aukstajās dienās, kad aptuveni tūkstoš pudeļu tika ietērptas unikālās etiķetēs un aizdarītas ar īpašiem korķiem, - "Vintage 3" kļuva par realitāti.

Vintage 3 - pasaules sensācija

"Vintage 3" garša reizē ir pilnīga un arī niansēta, alus ir zeltains un putojošs. Tas dod siltu garšas sajūtu un tam ir gandrīz "trekna" pilnība, kas atklāj alus ciešo radniecību ar saldajiem deserta vīniem.

"Vintage 3" ir pasaules sensācija alus jomā, jo tā alkohola saturs ir ap 15%, kas radies dabīgas rūgšanas procesā bez pievienotiem fermentiem vai alkohola pārpalikumiem.

Kāda ir šī alus cena?

2010 dāņu kronu (aptuveni 190 latu). "Taču tā garša ir brīnišķīga, kas līdzīga eņģeļa dziesmai," teic aldaris Mortens Ibsens. Šis alus saglabās tā nepārspējamās īpašības vismaz 50 gadu un iespējams pat 100.

Līdz ar "Vintage" triloģiju, Jakobsena alus darītava radījusi alus sēriju, kas lauž stereotipus par to, kas ir alus un, par ko tas var kļūt. "Jakobsena alus darītava tika dibināta, lai saglabātu tā dibinātāja J.C. Jakobsena garu, un viņa mēŗķis bija pilnība. Mēs apsolām, ka iespēju robežās turpināsim radīt alu, kas transformē uzskatus par to," saka aldaris Mortens Ibsens.

6 etiķetes no Carlsberg pilsētas

"Vintage" triloģija nav tikai par fantastiska alus radīšanu. Tā ir arī par maksimālu alus iepakojuma izstrādi. "Ieraugot "Vintage 3", cilvēki sastapsies arī ar unikālu mākslas pieredzi. "Vintage 3" dizains neatgādinās citas etiķetes. Mēs spēlējamies ar telpas un laika koncepciju, fantastiku un realitāti, un sajaucam to kopā ar stāstu par Carlsberg pilsētu," saka viens no trīs māksliniekiem Kaspars Bonnéns.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana