Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaAS Balticovo: ar omlešu masu sākam iekarot Igaunijas tirguLiāna Bokša, A/s "Balticovo"
10.03.2010 Ziemeļeiropas lielākais olu un olu produktu ražotājs AS Balticovo vienā no saviem cehiem veicis nepieciešamās izmaiņas tehnoloģijās, lai ražotu omlešu masu. Esam Baltijas reģiona pionieri omlešu masas izgatavošanā, informē kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. Kopš šā gada 1. marta omlešu masa tiek piedāvāta gan vietējā tirgū, gan Igaunijā. Marta mēnesī uz Igauniju tiks eksportētas 20 tonnas omlešu masas. Galvenie klienti ir viesnīcas un prāmju satiksmes operatori. Līdz ar to AS Balticovo kļūst par lielāko omlešu masas piegādātāju Igaunijā, paskaidro Arnis Veinbergs. Līdz šim olu vai olu masas lielākie piegādāji bija skandināvu kompānijas. Omlešu masa ir pasterizēts, mikrobioloģiski drošs, lietošanai gatavs produkts, kurš satur olas un 25% saldā krējuma. Lai izgatavotu 1 tonnu omlešu masas, tiek izmantoti 20 tūkstoši olu. Nākotnē šo produktu paredzēts piedāvāt arī mazumtirdzniecībā. A/s "Balticovo" |