Ziņas no biznesa

"Tukuma piens" jaunā jogurta dzēriena "Balance" ar smiltsērkšķu piedevu ražošanas uzsākšanā investējis Ls 5000

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
16.03.2010

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Tukuma piens" sācis jauna jogurta dzēriena "Balance" ar smiltsērkšķu piedevu ražošanu, kurā investējis 5000 latu, informēja "Tukuma piens" mārketinga vadītājs Armands Artihovičs.

"Pērn mērķtiecīgi realizējām apjomīgus investīciju projektus. Jaunās noliktavas būvniecībā, ražošanas un fasēšanas iekārtās 2009.gadā investējām 850 000 latu. Tāpēc, veidojot "Balance" ar smiltsērkšķiem, mums nebija nepieciešamības iegādāties jaunas iekārtas. Turklāt jau vairākus gadus arī ražojam "Balance" dzērienus ar zemeņu, dzērveņu, multiaugļu un citām garšām. Savukārt iepakojuma dizaina izstrādē un mārketingā, uzsākot jaunā jogurta dzēriena "Balance" ar smiltsērkšķi ražošanu, ieguldīti apmēram 5000 latu," stāsta Artihovičs.

Smiltsērkšķu piedevu "Tukuma piens" iepērk no starptautiska uzņēmuma "Zentis" Vācijā. Svarīgi, ka jogurta dzēriens ir specifisks produkts, un tas prasa arī tikpat atbilstošu piedevu, un šīs Vācijas uzņēmums spēj nodrošināt augstas kvalitatīvu smiltsērkšķa piedevu.

""Tukuma piens" kā jogurtu tirgus līderis Latvijā īpašu uzmanību pievērš produkcijas ražošanai, kas satur probiotiskās baktērijas. Pašlaik "Tukuma piens" veiksmīgi konkurē ar probiotisko jogurtu ārzemju ražotājiem un mums Latvijā pieder 30% liela probiotisko jogurta dzērienu tirgus daļa, ko nākotnē iecerēts palielināt līdz 50%," saka Artihovičs.

Uzņēmums prognozē, ka jaunais "Balance" būs pieprasīts starp tam līdzīgajiem jogurta dzērieniem un varētu ieņemt līdera pozīciju starp visām "Balance" piedāvātajām garšām.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana