Ziņas no biznesa

LPCS: "Rankas piens" maldina patērētājus, pievienojot augu taukus skābajam krējumam

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
19.03.2010

Veicot testēšanu ar triglicerīdu analīzi, piena pārstrādes uzņēmuma AS "Rankas piens" ražotajā 30% skābajā krējumā ir konstatēta augu tauku klātbūtne,  informēja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Pats uzņēmums noliedz šo informāciju un pieļauj, ka tās ir konkurentu aktivitātes.

LPCS bija saņēmusi savu biedru iesniegumu par negodīgu konkurenci un patērētāju maldināšanu. LPCS ir saņēmusi arī oficiālu pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bior" Diagnostikas centra testēšanas pārskatu, kurā redzams, ka, veicot testēšanu ar triglicerīdu analīzi, "Rankas piena" 30% skābajā krējumā ir konstatēta augu tauku klātbūtne. Par šo faktu tiks informēts arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

"Piena pārstrādes uzņēmumu interesēs ir, lai visi Latvijas uzņēmumi godprātīgi izturētos pret ražoto produkciju, jo viena ražotāja nekvalitatīvie produkti ļoti lielā mērā met ēnu uz pārstrādi kopumā. Apzināta patērētāju maldināšana ir ļoti nopietns pārkāpums, tādēļ LPCS cer, ka PVD pret šo gadījumu izturēsies ar pilnu bardzību. Konkurence piena produktu tirgū ir ļoti sīva, tādēļ vēl jo vairāk tai jābūt godīgai, un patērētājam ir jābūt ieguvējam no tās, nevis cietējam," uzskata Šolks.

"Rankas piena" valdes priekšsēdētājs Aldis Spalviņš biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka patlaban viņš nevar komentēt šo analīžu datus, jo uzņēmums par tiem neesot informēts. "Tāda situācija, ka mūsu ražotajā 30% krējumā būtu augu tauku piejaukums, nav iespējama, jo uzņēmumā ir stingra iekšējā paškontrole," sacīja Spalviņš.

Viņš sacīja, ka vērsīsies LPCS, lai saņemtu testēšanas pārskatu un pārbaudītu salīdzinājumā ar uzņēmumā esošajiem datiem. Uzņēmuma vadītājs pieļauj, ka šāds paziņojums varētu būt konkurentu reakcija pret uzņēmuma pārdošanas akciju, kurā 30% krējums tika tirgots ar ievērojamām atlaidēm.

Kā ziņots, "Rankas piena" apgrozījums 2008. gadā bija 4 378 092 lati latu, bet zaudējumi 120 323 lati.

"Rankas piens" dibināts 1996. gadā, apvienojoties Jaunpiebalgas un Rankas piensaimnieku sabiedrībām. Uzņēmums ražo dažādu veidu jogurtus, sierus, biezpiena sieriņus un citus piena produktus.

Lielākais "Rankas piena" īpašnieks ir tā vadītājs Spalviņš.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana