Ziņas no biznesa

Uztura bagātinātāji „Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” apdraud patērētāju veselību

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
23.03.2010

Uztura bagātinātāji „Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” apdraud patērētāju veselību

Nīderlandes Veselības inspekcija Ķīnas uzņēmumā „Hainan healthy food company Ltd” ražotajos uztura bagātinātājos „Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” konstatējusi sibutramīnu – spēcīgu ķīmisku vielu, kas ne tikai rada apetītes zudumu, bet, līdzīgi kā amfetamīns, ietekmē smadzeņu darbību, radot eiforisku enerģijas pieplūdumu, bezmiegu, paātrina sirdsdarbību un rada sirds ritma traucējumus.

„Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” ir uztura bagātinātāji svara zaudēšanai. Neraugoties uz to, ka sibutramīna klātbūtne tajos nav pieļaujama, abos produktos bīstamā ķīmiskā viela konstatēta paaugstinātā koncentrācijā.

Patērētāju veselībai bīstamie uztura bagātinātāji „Fruta Planta” un „La Jiao Shou Shen” nav reģistrēti PVD Pārtikas centra reģistrā, tādēļ tos Latvijā izplatīt nedrīkst, taču nav izslēgts, ka tie internetā varētu būt pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem.

Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties Ķīnas uzņēmumā „Hainan healthy food company Ltd” ražotus uztura bagātinātājus svara zaudēšanai „Fruta Planta” (partijas numurs – 20090716, derīguma termiņš – 2011. gada 16. jūnijs) un „La Jiao Shou Shen” (partijas numurs – 0100125, derīguma termiņš – 2012. gada 24. janvāris) un, ja tie pamanīti tirdzniecībā, ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam, zvanot uz PVD uzticības tālruni 67027402.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana