Ziņas no biznesa

PVD apturējis ražošanu Daugavpils gaļas kombinātā

Ivars Soikāns, Leta-Nozare
23.03.2010

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) apturējis ražošanu maksātnespējīgajā SIA "Daugavpils gaļas kombināts R".

Pēc uzņēmuma vadības teiktā, lēmumu par ražošanas apturēšanu Daugavpils gaļas kombinātā PVD darbinieki pieņēmuši sakarā ar neplānotās pārbaudes laikā uzņēmumā konstatētiem nebūtiskiem pārkāpumiem.

Pārbaudītāji bijuši nemierā ar pārāk lielo konservantu daudzumu dažos uzņēmumā ražojamās produkcijas veidos un nepilnībām paškontroles sistēmas reglamentā, kā arī atraduši kādu baktēriju vienā no Spānijā iepērkamajām izejvielām. Minētā baktērija ejot bojā termiskās apstrādes rezultātā pie 40 grādu temperatūras un nekādā veidā neietekmējot gatavās produkcijas kvalitāti. Nedz ražotnē, nedz gatavajā produkcijā nekas slikts pārbaudes laikā nav atklāts.

Saistībā ar notikušo norādītajos gatavās produkcijas veidos uzņēmums ir samazinājis konservantu daudzumu, drukā jaunas iepakojuma etiķetes, kā arī ir ieviesis nepieciešamās izmaiņas paškontroles sistēmas reglamentā. Visādam gadījumam uzņēmumā veikta arī papildus dezinfekcija.

Patlaban Daugavpils gaļas kombinātā vadība ir informējusi PVD darbiniekus par to, ka uzņēmumā konstatētie trūkumi ir novērsti, un cer, ka jau tuvākajās dienās tiks saņemta ražošanas atjaunošanai nepieciešamā atļauja.

Daugavpils gaļas kombināta administrācijā ar gandarījumu norādīja, ka no pircējiem līdz šim par uzņēmuma produkcijas kvalitāti nav saņemta neviena sūdzība.

Kā aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere, PVD inspektori Daugavpils gaļas kombinātā veica plānveida pārbaudi, kuras laikā konstatēja virkni neatbilstību. "Uzņēmumā nebija ievērotas elementāras higiēnas prasības, uzņēmums paškontroles gaitā nebija veicis atbilstošu produktu laboratorisko kontroli - netika ievērots normatīvajos aktos noteiktais paraugu noņemšanas periodiskums un nepieciešamais paraugu skaits, produktu marķējumā norādītā informācija neatbilda uzņēmuma deklarētajām prasībām - receptūrai un tehnoloģiskajām kartēm, izejvielu noliktavās atradās apšaubāmas kvalitātes izejvielas," norāda Meistere.

Tā kā uzņēmumā konstatētie pārkāpumi radījuši aizdomas par tā ražoto produktu drošumu, PVD līdz neatbilstību novēršanai ir apturējis uzņēmuma darbību, kā arī noņēmis nomazgājumu un produktu paraugus un nosūtījis laboratoriskajai izmeklēšanai. Meistere stāsta, ka PVD lēmumu par uzņēmuma darbības atjaunošanu pieņems pēc laboratorisko izmeklējumu rezultātu saņemšanas, kā arī tiks lemts par uzņēmumam piemērojamo sodu. Laboratorisko izmeklējumu rezultāti būs zināmi šīs nedēļas beigās.

Patlaban Daugavpils gaļas kombinātā strādā nedaudz vairāk par 60 darbiniekiem.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana