Ziņas no biznesa

"Dobeles Dzirnavniekā" tiks uzstādītas modernākās un efektīvākās dzirnavas Baltijā

Aija Zariņa, AgroPols
29.03.2010

Kā informē "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska, Swedbank AS pagarinājusi un piešķīrusi AS "Dobeles Dzirnavnieks" papildus 2,5 miljonu eiro kredītlīniju un 2,7 miljonus eiro kā jaunas investīcijas, ko uzņēmums ieguldīs jaunu, Baltijā modernāku dzirnavu, fasēšanas līniju un graudu kaltes izbūvei. Piešķirtas arī 0,4 miljonu eiro jaunas investīcijas specializētās tehnikas iegādei. Jaunajām investīcijām ir piesaistīts arī ES fondu līdzfinansējums.

2009. gadā "Dobeles dzirnavnieks" tehnoloģiskajos risinājumos, it īpaši graudu pieņemšanas līnijas uzlabošanā, jau ieguldīja 600 tūkstošus latu. Šogad investīciju rezultātā uzņēmumā tiks uzstādītas modernākās un efektīvākās dzirnavas Baltijā. Tiek turpinātas un palielinātas arī citas investīcijas ražošanas paplašināšanai un tehnoloģiskajai attīstībai.

AS "Dobeles Dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Dainis Dominieks uzsver, ka pastāvošā ekonomiskā situācija pieprasa uzņēmuma pozīciju nostiprināšanu vietējā tirgū, turklāt jākāpina arī eksporta apjomi. Sadarbībā ar Swedbank šogad plānotas ievērojamas investīcijas tehnoloģiskajos risinājumos. Paralēli tam uzņēmums sper nozīmīgu soli un maina arī savu vizuālo identitāti. Līdz šim AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbojās ar trīs komercbankām. Sākot ar 2009. gada decembri, uzņēmums kā savu galveno sadarbības partneri izraudzījies Swedbank, ar kuru ir noslēgti gan jauni, gan pagarināti esoši kredītsaistību līgumi, un rasts abpusēji ļoti veiksmīgs sadarbības risinājums.

Swedbank AS valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Daniils Ruļovs "Dobeles Dzirnavnieku" min kā  vērtīgu piemēru, ka arī šajā ekonomiski grūtajā laikā uzņēmums var būt stabils un pelnošs. Viņš atzīmē, ka tam svarīgs nosacījums ir vadības kompetence un pārdomāta ilgtermiņa stratēģija, un šādu faktoru apvienojums ir labs paraugs, kad banka labprāt finansē biznesa paplašināšanu. Jaunās investīcijas ļaus uzņēmumam palielināt esošās ražošanas jaudas par vairāk nekā 30%, kā arī uzlabot efektivitāti, līdz ar to konkurētspēju gan vietējā, gan eksporta tirgos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana