Ziņas no biznesa

AS "Balticovo": Lieldienu laikā balto un brūno olu pietiks visiem

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
29.03.2010

"Lieldienu laikā visiem pietiks gan balto, gan brūno olu," informē AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Baltās olas kompānija iegādāsies no kolēģiem Somijā, fasēs tās un izplatīs lielveikalu tīklos.

Lieldienas tradicionāli ir laiks, kad patērētāju pieprasījums pēc olām palielinās un olu realizācija palielinās par 50%. AS "Balticovo" vadība uzskata, ka tāds pats realizācijas apjomu pieaugums sagaidāms arī šogad. Piegādes mazumtirdzniecības tīkliem tiks nodrošinātas, šajā laikā samazinot piegādes industriālajiem klientiem.

Uzņēmuma apgrozījumu galvenokārt veido olu pārdošana industriālajiem klientiem. Ikdienā 70% "Balticovo" saražoto olu nokļūst pārstrādē, 30% - mazumtirdzniecībā. Lieldienu laikā šī proporcija mainās.

Gadu gaitā patērētāju vidū ir izveidojies un nostiprinājies uzskats, ka brūnās olas ir kvalitatīvākas un 90% pircēju izvēlas brūnās olas. Baltās olas ir pieprasītas tieši Lieldienu laikā.

Ziemeļeiropas lielākā olu un olu produktu ražotāja AS "Balticovo" ikgadējais ražošanas apjoms ir virs 500 miljoniem olu gadā. Uzņēmumā saražo 1,4 miljonus olu dienā un 42 miljonus olu mēnesī. Dējējvistu skaits ir 1,5 miljoni.

Kā nozares līderis AS "Balticovo" tradicionāli atbalsta dažādus ar Lieldienu norisēm saistītus pasākumus un piekto gadu organizē konkursu bērniem un ģimenēm "Krāso! Sūti! Svini!". Šogad bērni tiek aicināti ne tikai zīmēt, bet arī jokot un sacerēt anekdotes. Līdz šim lielākais dalībnieku skaits šajā konkursā bija 2006. gadā, kad tajā piedalījās 15 tūkstoši cilvēku. Piesaistot dažādus sadarbības partnerus šā projekta ietvaros, balvu fonds katru gadu ir no 10 līdz 15 tūkstošiem latu liels.

Lieldienu periodā izdevniecībā "Liels un Mazs" iznākusi kompānijas atbalstītā Aivara Neibarta dzejoļu grāmata "Ola uz sola". "Dzejoļi ir ļoti asprātīgi un popularizē mūsu ražoto produktu bērnu un viņu vecāku vidū, turklāt tajā ir lieliskas ilustrācijas, " uzskata Arnis Veinbergs. "Šo jauko grāmatu kā apsveikumu Lieldienās sūtīsim klientiem un sadarbības partneriem, kā arī dāvināsim."

Tāpat uzņēmums atbalstījis Lielās dienas godus Brīvdabas muzejā, atbalstīs "Rīgas mežu" rīkoto pasākumu bērniem Mežaparkā, kā arī vairākus citus pasākumus.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana