Ziņas no biznesa

PVD pārbaudē konstatēts: Pārtikas veikalā maldina patērētājus ar it kā Latvijā audzētiem gurķiem

Aija Zariņa, AgroPols
31.03.2010

Kā informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), saņemot sūdzību par iespējamu patērētāju maldināšanu, veica pārbaudi „IKI” pārtikas veikalā Rīgā, Kleistu ielā. Pārbaudes laikā PVD konstatēja tirdzniecību ar pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes svaigiem gurķiem, kas tika tirgoti ar marķējumu „Audzēts Latvijā”.

Gurķus veikalam piegādāja SIA „Zemenes A.R.”, kuras pārstāvji PVD skaidroja, ka gurķi audzēti Iecavas novada zemnieku saimniecībā „Dižskudras” un uzrādīja preces pavaddokumentus, kas to apliecina.

Tomēr veicot pārbaudi z/s „Dižskudras” PVD atklāja, ka pirmā gurķu raža saimniecībā gaidāma vien aprīļa beigās. Pārbaudes brīdī saimniecībā nav bijuši ne uz vietas audzēti, ne ievesti gurķi, kā arī nav bijis neviena dokumenta, kas liecinātu par SIA „Zemenes A.R.” pārdoto gurķu izcelsmi.

Z/s „Dižskudras” īpašnieki nenoliedz, ka SIA „Zemenes A.R.” uzrādīto pavaddokumentu parakstījuši viņi, taču tā bijusi priekšapmaksa par aprīlī gaidāmās ražas gurķiem.

Ilze Meistare norāda, ka PVD turpina pārbaudes, lai noskaidrotu gurķu izcelsmi. Par iepriekšējās pārbaudēs konstatētajiem faktiem PVD informēs arī Valsts ieņēmumu dienestu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana