Ziņas no biznesa

"Rīgas dzirnavnieks": Neticam, ka Rīgas dome ražotājus atbalsta tikai vārdos

Aina Odziņa, AgroPols
19.04.2010

Viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Baltijā "Rīgas Dzirnavnieks", neskatoties uz saņemto atteikuma vēstuli no Rīgas domes ierēdņiem, plāno drīzumā kopā ar citiem ražotājiem Rīgā vēlreiz aicināt Rīgas domes vadību pārskatīt savu lēmumu par ražotāju Rīgā atbalstīšanu, piešķirot tiem iespēju saņemt nekustamo īpašumu atlaides, pastāstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Inese Ozoliņa.

"Rīgas Dzirnavnieks" ģenerāldirektors Sandis Jansons teica: "Negribas ticēt, ka Rīgas dome ražotājus atbalsta tikai vārdos, un nevis ar darbiem. Rīgas domes vadību uz tikšanos aicinājām ar mērķi pārrunāt iespējas saņemt ražotājiem Rīgā atlaides nekustamo īpašumu nodoklim, kā tas tiek darīts jau citās pašvaldībās. Diemžēl tikšanās vietā saņēmām formālu vēstuli, kas paskaidroja mums jau zināmu faktu - ka šajā atbalstāmo lokā neietilpstam, neskatoties, ka šādi atvieglojumi varētu radīt reālas jaunas darba vietas."

"Rīgas Dzirnavnieks" pērn nodokļos nomaksājis 2,8 miljonus latu, stāsta S. Jansons. Uzņēmums nodrošina darbu 90 darbiniekiem. Apgrozījums - 15,1 miljoni latu, no kura 30% veido eksports. Uzņēmums ir aprēķinājis, ka šogad par NĪN tiks nomaksāts vairāk nekā 50 tūkst. latu pašvaldības budžetā, kas ražotājam ir lielas izmaksas un sadārdzina produkcijas pašizmaksu. Ražotnes platība ir 54 tūkst. kv.m, kopējās teritorijas platība aizņem 9 ha.

Saskaņā ar likuma normām pašvaldības pēc saviem ieskatiem var piešķirt nodokļu atvieglojumus atsevišķām NĪN maksātāju kategorijām, piemēram, ražotājiem, 90%, 70%, 50% vai 25% apmērā no aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana