Ziņas no biznesa

"Rīgas Dzirnavnieks" - zelta Nameja gredzena ieguvējs

Ilze Vabole, AgroPols
28.05.2010

Latvijas apbalvojumu konkursu Nameja balva ik gadu rīko Latvijas tirdzniecības palāta Lietuvā kopīgi ar Latvijas vēstniecību Lietuvā, informēja Latvijas tirdzniecības palātas Lietuvā valdes locekle Jeļena Markūne.

Jau ceturto gadu pēc kārtas, godinot Latvijas veiksmīgākos uzņēmumus, kas darbojas Lietuvā, 26. maijā svinīgā ceremonijā tika pasniegtas "Nameja balva 2010" godalgas. Galveno apbalvojumu, zelta Nameja gredzenu, kas šogad tika pasniegts uzņēmumam ar lielāko eksporta pieaugumu, saņēma AS "Rīgas Dzirnavnieks".

Balvas tika pasniegtas vēl četrās kategorijās. Kategorijā "Sociālākais partneris" godalgu saņēma apdrošināšanas sabiedrība BTA Draudimas, par labāko darba devēju tika atzīts apsardzes uzņēmums Grifs AG, savukārt kategorijā "Lielākais nodokļu maksātājs Lietuvas budžetā" apbalvojumu saņēma Parex banka. Tāpat tika godināts arī "Labākais partneris - Lietuvas uzņēmums" - šogad balvu saņēma Bite Lietuva.

Latvijas vēstnieks Lietuvā Hardijs Baumanis teica: ""Nameja balvas" pasniegšanas ceremonija ir atskats uz iepriekšējā gadā paveikto, kad tiek izvērtēti Lietuvā strādājošo Latvijas uzņēmumu, Latvijas tirdzniecības palātas biedru, sasniegumi. Palātā šobrīd ir ap 30 biedru, kuru darbības rezultāti apliecina, ka mūsu uzņēmumi strādā stabili un galvenais ir konkurētspējīgi Lietuvas tirgū. Esmu priecīgs, ka vēstniecība var palīdzēt mūsu uzņēmumiem Lietuvā, lai veicinātu ekonomisko sadarbību."

Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis atzina, ka Baltijas tirgus globalizācija izveidojusi vienotu ekonomisko telpu, kur uzņēmumiem ir daudz vienkāršāk izvirzīt un sasniegt savus mērķus, kas ļauj Latvijas kompānijām darboties plašākā mērogā un attīstīties daudz veiksmīgāk.

Ramūnas Ramoška, AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārdošanas daļas vadītājs Lietuvā par galvenās balvas iegūšanu konkursā  ir gandarīts: "Tas nozīmē, ka mūsu darbs nav bijis veltīgs un šī atzinība to apliecina. "Rīgas Dzirnavnieks" vienmēr ir domājis par savas darbības attīstīšanu, nepārtraukti pilnveidojoties un piedāvājot arvien jaunu un veselīgu produkciju. Ja vēlamies kaut ko sasniegt, nevar stāvēt uz vietas!"

Likmere (Latvijas Finieris) ģenerāldirektors Mindaugas Kasmauskis atzīmēja "Latvijas Finieris" pieredzes pārnešanu no Latvijas tirgus uz Lietuvu pozitīvo rezultātu: "Šogad "Likmere" tika nominēta vairākās kategorijās, taču nozīmīga mums šķita nominācija apbalvojumam "Sociālākais partneris". No Latvijas esam ieviesuši Lietuvā mežu stādīšanas tradīciju, kas līdz šim te nav bijusi. Ir attaisnojusies arī jauno no "Latvijas Finieris" pārņemto unikālo tehnoloģiju ieviešana Lietuvas tirgū. Protams, mēs nevarētu sasniegt izvirzītos mērķus bez sava saliedētā un profesionālā darbinieku kolektīva."

AgroPols

x

Paroles atgadināšana