Ziņas no biznesa

Arī Latvijā beidzot ražos "lielo" Colu. To darīs AS "Cēsu alus"

Ingrīda Mičāne, Leta-Nozare
07.06.2010

Tā gan nebūs Coca Cola. Bet cita. No lielā trijnieka. Latvijas patērētāji varēs mēģināt apgūt un pierast pie citas dziras. Kurai tomēr vairs nebūs priekšvārda Coca.


Arī Latvijā beidzot ražos "lielo" Colu. To darīs AS "Cēsu alus" AS "Cēsu alus" sāk ražot Colu. Tā gan nebūs Coca Cola. Bet cita. Mazāk, tomēr pasaulē pazīstama un varbūt pat populārā zīmola - "RC Cola" kolas dzēriens. No lielā trijnieka.
Latvijas patērētāji varēs mēģināt apgūt un pierast pie citas dziras. Kurai tomēr vairs nebūs priekšvārda Coca.
Šo ziņu mums pavēstījis biznasa portāls nozare.lv, atsaucoties uz informāciju no uzņēmuma.  
AS "Cēsu alus" ir panākusi vienošanos ar pasaulē trešo lielāko kolas ražotāju "Cott Beverages Inc" par kolas dzēriena "Royal Crown Cola" jeb "RC Cola" ražošanu un izplatīšanu Latvijā.

Kā norādīja "Cēsu alus", dzērieni ar kolas garšu ir iecienītākie Latvijas bezalkoholisko dzērienu tirgū un aizņem 30% tirgus daļas šajā segmentā. Lai arī patlaban "RC Cola" vēl nav zināms zīmols Latvijā, tas atrodas populārāko kolas garšas zīmolu trijniekā pasaulē, kur ir arī "CocaCola" un "Pepsi". Dzērienu "RC Cola" patlaban ražo un izplata 60 pasaules valstīs.

Pārņemot ražošanas tehnoloģiju un receptūru no ASV - "RC Cola" izcelsmes valsts -, "Cēsu alus" jūnijā sāk šī dzēriena ražošanu un izplatīšanu Latvijā. Jaunā produkta ieviešanā un ražošanas tehnoloģijas pielāgošanā uzņēmums ieguldījis 60 000 latu.

"Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere norāda: "Esam gandarīti, ka viens no pasaulē lielākajiem kolas ražotājiem apstiprinājis tieši "Cēsu alu" par vienīgo "RC Cola" zīmola ražotāju un izplatītāju Latvijā. Patlaban visos dzērienu tirgos recesijas rezultātā ir jūtams kritums. Lai uzņēmums spētu nodrošināt ilgtermiņa attīstību, ar spēcīgu darbības uzsākšanu kolas garšas segmentā esam atklājuši progresīvu iespēju, kā palielināt savu ietekmi Latvijas bezalkoholisko dzērienu tirgū. "

"RC Cola" recepti 1905. gadā izveidoja amerikāņu farmaceits Klods Hačers. Pirmās kolas nosaukums bija "Chero Cola", kas 1934. gadā ieguva nosaukumu "Royal Crown Cola" jeb "RC Cola".

Cēsu alus mērķis ir sasniegt 15% tirgus daļu šajā segmentā. Vēlēsim viņiem veiksmi. Kas kādam citam gan laikam nozīmēs neveiksmi - tirgus jau tāpēc par 15% nepieaugs.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana