Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaRažotājs: Jaunais "Dansukker Jelgavas cukurs" veikalos parādīsies tikai pēc "Jelgavas cukura" atlikumu izpārdošanasIngrīda Mičāne , Leta-Nozare
08.06.2010 Jaunais "Dansukker Jelgavas cukurs" tirdzniecībā parādīsies tikai tad, kad būs iztirgoti pēdējie vecā zīmola "Jelgavas cukurs" atlikumi, biznesa portālu 'Nozare.lv" informēja AS "Nordic Sugar" pārstāve Iveta Zariņa. Kā ziņots, "Jelgavas cukurfabrika" pēc savas darbības pārtraukšanas aktīvus, tostarp preču zīmi "Jelgavas cukurs" un tobrīd fabrikā saražoto, bet vēl nesafasēto cukuru, nodeva dāņu cukura ražotājam AS "Danisco Sugar", kas pēc apvienošanās ar "Nordzucker" tagad darbojas ar nosaukumu "Nordic Sugar". Pagājušā gada pavasarī uzņēmums safasēja pēdējos "Jelgavas cukurfabrikas" saražotos krājumus, un toreiz prognozēja, ka cukura krājumu pietiks trim līdz pieciem mēnešiem. Īstenībā krājumu pietika pat gadam. Kā atzina Zariņa, drīzumā tirdzniecībā parādīsies jauns produkts - "Dansukker Jelgavas cukurs", kas ražots īpaši Latvijas tirgum, jo tam ir lielāki cukura kristāli nekā, piemēram, parastajam baltajam "Dansukker" cukuram. "Tas darīts tādēļ, lai jaunais cukurs maksimāli atbilstu iepriekšējam, savukārt klasiskā Jelgavas cukura atšķirības zīme bija lielāki cukura kristāli. Pirmā partija jaunā cukura jau safasēta un gaida pircēju. Taču mēs neuzsāksim tirdzniecību, kamēr veikalos nebūs pārdoti pēdējie iepriekšējā "Jelgavas cukura" atlikumi," sacīja Zariņa. Uz "Nozare.lv" jautājumu, cik finansējuma ieguldīts jaunā produkta ražošanā, "Nordic Sugar" viceprezidents Johans Nīkels atzina, ka kompānija nemēdz sniegt skaitliskās izteiksmēs datus par saviem tirgus ieguldījumiem, tomēr "Dansukker Jelgavas cukura" ražošanā ir bijuši iesaistīti virkne uzņēmuma struktūrvienību. "Galvenais jaunā produkta mērķis ir panākt, lai tas atbilstu Latvijas pircēju prasībām un būtu tiem tikpat tīkams kā iepriekšējais, tāpēc strādāts daudz un rūpīgi, izvērtējot pircēju intereses un vēlmes," sacīja Nīkels. Runājot par cukura cenu prognozēm Latvijā un Eiropā, Nīkels norādīja, tās nav tieši saistītas ar cukura cenām pasaules biržās. Eiropas Savienībā cukura cena ir vairāk atkarīga no līdzsvara starp patēriņu, ražošanu un importu no citām valstīm un grūti prognozēt tā attīstību. "Pēdējos gados notikusī cukura reforma un izmaiņas Eiropas cukura tirgū ir atstājušas ietekmi uz cukura cenām un piegādēm. Reformas rezultātā Eiropā cukura ražošana ir samazinājusies, radot vietējā cukura deficītu, un tagad cukura tirgus cenas ietekmē gan vietēji saražotā cukura, gan arī importētā cukura cenas un pieejamība," norādīja Nīkels. AS "Nordic Sugar" nozarē darbojas vairāk nekā 100 gadus. Ražotnēs Dānijā, Zviedrijā, Somijā un Lietuvā strādā 1550 darbinieki, tajās gadā tiek saražots apmēram miljons tonnu cukura apmēram 100 miljonu latu vērtībā. Kopš 2009. gada marta "Nordic Sugar" ir iekļāvies Vācijas kompānijas "Nordzucker Group" sastāvā, kopā veidojot otru lielāko cukura ražotāju Eiropā. |