Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaZelta medaļa izstādē "World Food Moscow" AS "Limbažu siers" ražotajam sieram "Monterigo"Aina Odziņa, AgroPols
20.09.2010 Aizvadītajā nedēļā Maskavā noritēja starptautiskā izstāde World Food Moscow, kurā AS "Limbažu siers" ražotais siers Monterigo ieguva zelta medaļu, informēja "Rīgas piena kombināta" sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča. Izstādes ietvaros notika produktu degustācijas konkurss "Gada produkts 2010", kurā cieto sieru konkurencē par labāko tika atzīts siers Monterigo. Siers "Monterigo" tiek ražots kopš 2000. gada. Savu neatkārtojamo, viegli skābeni saldo garšu ar riekstu piegaršu tas iegūst īpašās un ilgās nogatavināšanas rezultātā, kā arī sava rituļa lielā izmēra dēļ. Viens Monterigo ritulis sver 24 kilogramus. Sieru nogatavina bez apvalka uz egles koka dēļiem vismaz 18 mēnešus. Monterigo siers ir gaiši dzeltenā krāsā, struktūra blīva, viegli lūstošs. Smarža aromātiska. Tauku saturs sausnā - 38 procenti. Raksturīgākā siera īpatnība ir augstais dzīvo pienskābes baktēriju (Lactobacillus un Sterptococcus dzimtas) skaits. Atkarībā no nogatavināšanas ilguma, 1 gramā produkta ir 20 līdz 50 miljoni dzīvu šūnu. Monterigo siera unikālās garšas īpašības tiek ļoti augstu novērtētas visos konkursos un izstādēs, kur tas piedalās. |