Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaAS Latfood noliktavā ieved pēdējās kartupeļu kravas no Latvijas zemniekiemAija Zariņa, AgroPols
12.10.2010 12. oktobrī AS Latfood noliktavā ievestas pēdējās kartupeļu kravas no vietējiem zemniekiem, līdz ar to tiek noslēgti šī gada sezonas kartupeļu novākšanas lauku darbi, informēja uzņēmuma pārstāvji. Arī šogad AS Latfood iepērk desmit tūkstošus tonnu kartupeļu, kas izaudzēti gandrīz 20 Latvijas zemnieku saimniecībās tieši Ādažu čipsu ražošanai. "Jau otro gadu desmitu mēs sadarbojamies ar Latvijas zemnieku saimniecībām, kurās audzē kartupeļus tieši Ādažu čipsu ražošanai. Tādā veidā nodrošinām pilnu ražošanas ciklu no kartupeļu sēklas līdz gala produktam, un varam būt pārliecināti par ražošanā izmantoto izejvielu kvalitāti. Jāatzīst, ka "Latfood" izvirzītais apjomu mērķis ir izpildīts un ar ražu esam apmierināti, līdz ar to uzkodu segmentā turpināsim konkurēt gan Latvijā, gan arī "Latfood" pārstāvētajos eksporta tirgos, norāda Valdis Blūms, AS Latfood valdes priekšsēdētājs. Kartupeļu raža padevusies laba Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, uzņēmumā norāda, ka šogad kartupeļu raža ir padevusies laba. "Tiesa gan atsevišķos novados kartupeļu raža ir padevusies labāka, nekā citur, ko lielā mērā ietekmēja laika apstākļi - ilgstošs karstums un spēcīgas lietavas, taču kopumā ražu vērtējam kā labu," skaidro AS Latfood Agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš. Ādažu čipsu ražošanā tiek izmantotas čipsiem īpaši piemērotas kartupeļu šķirnes Saturna, Marlen, Lady Rosetta un Mustang. I.Krūmiņš turpina: "Šiem kartupeļiem ir augsts cietes saturs, kas nodrošina čipsu kraukšķīgumu un zemu eļļas uzsūkšanos cepšanas procesa laikā. Savukārt zems cukura līmenis čipsiem piešķir gaišu, zeltainu krāsu un gardu izskatu. Turklāt šie kartupeļi ir Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotāki. Līdz ar to, sadarbojoties ar Latvijas zemniekiem, AS Latfood spēj nodrošināt augstas kvalitātes vietējās izejvielas Ādažu čipsu produkcijas ražošanai." AS Latfood ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā, stabils tirgus līderis ar vairāk nekā 40% lielu tirgus daļu. AS Latfood ražotie kartupeļu čipsi tiek ražoti tikai no Latvijā speciāli audzētiem kartupeļiem, ko nodrošina apmēram 20 Latvijas zemnieku saimniecības, ar kurām AS Latfood sadarbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Uzņēmuma produkcija ar preču zīmi Taffel tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu, savukārt Azerbaidžānā Latvijas čipsi nopērkami ar Ādažu čipsi nosaukumu. Vairāk informācijas par uzņēmumu: www.cipsi.lv un draugiem.lv domubiedru grupā www.draugiem.lv/Adazu_cipsi vai Twiter.com kanālā www.twitter.com/Adazu_cipsi |