Ziņas no biznesa

AS "Latvijas Finieris" piešķirts Latvenergo zaļās enerģijas izmantotāja sertifikāts "Powered by Green"

Aija Zariņa, AgroPols
27.10.2010

Vienam no Latvijas eksporta līderiem - AS "Latvijas Finieris" - piešķirts Latvenergo zaļās enerģijas izmantotāja sertifikāts Powered by Green, informēja mediju attiecību konsultants Ēriks Matulis.

 Ar sertifikāta piešķiršanu Latvenergo apliecina, ka izmantotās elektroenerģijas ražošanā vismaz par 70% ir izmantoti atjaunojamie energoresursi.

Latvijā arvien lielāka nozīme tiek piešķirta tam, cik videi draudzīgas izejvielas un pakalpojumus uzņēmumi izmanto savu produktu ražošanā. Powered by Green radīts, lai apliecinātu, ka Latvenergo piegādātā elektroenerģija ir tikusi ģenerēta dabai īpaši draudzīgā veidā. Latvenergo ir ne tikai "zaļākais" elektroenerģijas ražotājs Baltijā, bet arī viens no zaļākajiem visā Eiropā. "Latvenergo" vienas megavatstundas (MWh) enerģijas ražošanas procesā rodas mazāk par 0,1 tonnu CO2 izmešu, kas ir būtiski mazāk par vidējiem rādītājiem Eiropā - 1 MWh/ 0,45 CO2 tonnas.

Pasniedzot sertifikātu, vides ministrs Raimonds Vējonis uzsvēra, ka "Latvijas Finieris" parāda, ka ir sociāli atbildīgs uzņēmums, jo rūpējas ne tikai par ražošanas attīstību, bet arī par vidi. "Latvijai ir svarīgi, lai pēc iespējas vairāk patērētāju izmantotu tieši zaļo enerģiju, jo tas ir svarīgs priekšnoteikums atjaunojamo energoresursu attīstībai valstī un Latvijas enerģētiskās neatkarības vairošanai."

Sertifikāta pasniegšanā AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss teica, ka "Latvenergo vienas megavatstundas enerģijas ražošanas procesā rodas būtiski mazāk izmešu kā vidēji Eiropā. Mēs jau tagad lepojamies ar radītājiem, kurus Eiropas Savienība CO2 izmešu ierobežošanai plāno sasniegt 2050. gadā. Tādēļ jūtamies gandarīti, ka mūsu lielie klienti, kuru darbībā vides aspekti ir svarīgi, novērtē mūsu produktu".

"Veicot investīcijas uzņēmumā, A/S "Latvijas finieris" vienmēr izvērtē to iespaidu uz energotaupību un apkārtējās vides saudzēšanu. Tādēļ ‘zaļās’ enerģijas sertifikāts, apliecinot mūsu attieksmi pret atbildīgu ražošanu, ir laba ziņa mūsu produkcijas patērētajiem visā pasaulē," saka valdes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana