Ziņas no biznesa

„Rīgas Dzirnavnieka” ražotās „Herkuless” pilngraudu auzu pārslas un ātri vārāmās auzu pārslas saņem "Zaļo karotīti"

Aija Zariņa, AgroPols
01.12.2010

„Rīgas Dzirnavnieka” ražotās „Herkuless” pilngraudu auzu pārslas un ātri vārāmās auzu pārslas saņem "Zaļo karotīti"

„Rīgas Dzirnavnieks” saņēmis nacionālo preču zīmi „Kvalitatīvs produkts” jeb Zaļo karotīti, informēja uzņēmuma pārstāve Ilze Gabrāne. Tā piešķirta uzņēmuma ražotajām „Herkuless” pilngraudu auzu pārslām un ātri vārāmām auzu pārslām, vēlreiz apliecinot produktu pašmāju izcelsmi un kvalitāti.
„Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors Sandis Jansons stāsta: „Kvalitāte ir viens no mūsu uzņēmuma vērtību stūrakmeņiem, sākot ar graudu izvēli līdz pat produktam, kas nonāk pie mūsu pircēja. Turklāt produktu ražošanā joprojām izmantojam tikai no pašmāju zemniekiem iegādātos graudus. Esmu gandarīts, ka pircējiem pazīstamā un iemīļotā Zaļā karotīte veikalu plauktos vēlreiz apliecinās un atgādinās par mūsu ražoto produktu kvalitāti un to, ka tie nākuši no Latvijas laukiem.”
„Herkuless” graudaugu pārslas ir tradīcijām bagāti produkti, kas tiek gatavoti no Latvijā audzētas labības, un patērētāji jau 45 gadus ir novērtējuši to kvalitāti un veselīgumu. Tās ir produktu kategorijas līderis ar 63% tirgus daļu. Turklāt graudaugu pārslas ir „Rīgas Dzirnavnieks” visvairāk eksportētais produkts, kuru ārvalstu tirgū pazīst ar nosaukumu „AXA”.
„Rīgas Dzirnavnieks” jau kopš 2003. gada ir sertificēts HACCP jeb pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas prasībām. Savukārt kopš 2009. gada uzņēmumā ir izstrādāta ieviesta un sertificēta pārtikas nekaitīguma kvalitātes vadības sistēma atbilstoši standartam ISO 22000:2005.
Nacionālā pārtikas kvalitātes preču zīme „Kvalitatīvs produkts” jeb Zaļā karotīte tiek piešķirta ražotājiem, kuru produkti atbilst augstākām kvalitātes normām nekā Eiropas Komisijā noteikts konkrētajai pārtikas grupai un kuru izmantoto izejvielu izcelsme ir precīzi izsekojama un pārbaudāma.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana