Ziņas no biznesa

„Rīgas Dzirnavnieks” sāk patēriņa produkcijas eksportu uz Somiju

AgroPols
28.03.2011

AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir noslēdzis līgumu un uzsācis patēriņa produkcijas ar zīmolu „AXA” eksportu uz Somiju, informēja konsultante Maija Dulle – Sūniņa. Līdz šim uz Somiju tika eksportēti tikai industriālie produkti – graudaugu pārslas un kviešu milti.

Plānots, ka eksports kopumā uz Somiju veidos apmēram 10% no uzņēmuma kopējā produkcijas eksporta apjoma.

AS „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors Sandis Jansons stāsta: „Papildus industriālās produkcijas eksportam uz Somiju, esam uzsākuši arī patēriņa produktu eksportu, galvenokārt tās ir „AXA” ātri pagatavojamās putras. Skandināvijas tirgus ir perspektīvs un atvērts, līdz ar to nākotnē plānojam kāpināt šā brīža kopējās produkcijas eksporta apjomus un nostiprināt savas pozīcijas, piedāvājot arī citus produktus.”

Lielākie AS „Rīgas Dzirnavnieks” patēriņa un industriālās produkcijas eksporta tirgi ir Lietuva, Igaunija, Somija, Krievija un Ukraina.

Sandis Jansons uzsver, ka uzņēmums šogad plāno mērķtiecīgi attīstīt eksporta tirgus un paplašināt eksporta apjomus tieši patēriņa produktu segmentā, palielinot pārdošanas apjomus un nostiprinot pozīcijas jau esošajos eksporta tirgos, kā arī apgūstot jaunus eksporta tirgus.

Visvairāk eksportētais „Rīgas Dzirnavnieks” produkts ir „AXA” graudaugu pārslas, ko Latvijā labi pazīst ar nosaukumu „Herkuless”. Iecienīti ir arī „AXA” graudaugu batoniņi „Active&Fit” un „AXA” ātri pagatavojamās biezputras. Industriālo produktu segmentā vislielāko eksporta apjomu veido rudzu milti.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana