Ziņas no biznesa

LAD beidzot apstiprina jaunās piena rūpnīcas projektu

Ingrīda Mičāne, Leta
12.04.2011

Lauku atbalsta dienests (LAD) apstiprinājis iepriekš tuvākai izpētei atlikto SIA "Latvijas Piens" iesniegto jaunās piena rūpnīcas Jelgavā projektu, līdz ar to rūpnīcas būvniecība varētu sākties jau šovasar, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Latvijas Piena" pārstāvji.

Kā ziņots, "Latvijas Piens", kura sastāvā ir kooperatīvs "Trikāta KS", "Piena partneri KS" un "Dzēse", plāno attīstīt 10,4 miljonu latu vērtas piena pārstrādes rūpnīcas projektu. Projekts LAD tika iesniegts pērn 17. decembrī. Trīs mēnešus garajai izvērtēšanai bija jānoslēdzas 17. martā, tomēr gala termiņš tika atlikts. "Piesaistījām ekspertus attiecībā uz projekta tehnoloģisko daļu un mārketinga jautājumiem. Jānoskaidro, vai ar paredzētajām iekārtām uzņēmums spēs nodrošināt pārstrādes ciklu, izejvielas piegādi, produkcijas realizāciju. Tas projektā bija atklāts minimāli un skopi," 16. martā "Nozare.lv" sacīja LAD pārstāve Aiga Smiltāne, gan neatklājot piesaistīto ekspertu vārdus.

Plānots, ka rūpnīcas būvniecība tiks sākta jau līdz rudenim, savukārt ražošana varētu sākt darboties 2012.gada vasarā. Pēc jaudām rūpnīca būs viena no lielākajām piena pārstrādes rūpnīcām Latvijā - piena pieņemšanas un pasterizācijas jauda būs 250 tonnas vienā maiņā, sieru ražošanas jauda būs 500 līdz 600 tonnas mēnesī.

"Jau tuvākajā laikā uzsāksim piegādes līgumu slēgšanas procesu ar piegādātājiem, paralēli strādājot ar bankām līdzfinansējuma saņemšanai. Turpināsim projektēšanas darbus, kas būs galvenā prioritāte, lai maksimāli ātri uzsāktu celtniecību," norādīja "Latvijas Piens" valdes loceklis Raimonds Freimanis, akcentējot, ka iekārtas netikšot iepirktas tikai ārzemēs, ievērojama daļa pasūtījuma tiks izdarīta Latvijā.

Vēl sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=97&newsid=94581

Leta

x

Paroles atgadināšana