Ziņas no biznesa

Latvijas Zivrūpnieku savienība piedalīsies jūras produktu izstādē Briselē

Aija Zariņa, AgroPols
29.04.2011

Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS) un daļa no tās biedriem - zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi: SIA SABIEDRĪBA IMS (Mērsrags), AS BRĪVAIS VILNIS (Salacgrīva), SIA GAMMA-A, SIA KARAVELA, SIA ATLANTIKSTARS(Rīga) piedalīsies starptautiskajā jūras produktu izstādē European Seafood Exposition 2011, pastāstīja LZS izpilddirektors Imants Cīrulis. 

Izstāde notiks no 3. līdz 5. maijam Briselē. Izstāde piesaista jūras velšu pircējus un pārdevējus no vairāk nekā 140 valstīm. Paredzams, ka kopumā tiks pārstāvēti aptuveni 1600 eksponentu ar visplašāko zivsaimniecības produktu klāstu.

LZS uzņēmumu galvenais mērķis ir parādīt un piedāvāt savus produktus, ieinteresēt un tikties ar potenciāliem rietumvalstu pircējiem, vienoties par turpmāko sadarbību, t.sk. dažādu zivju sugu iepirkšanā pārstrādei Latvijā. Jau iepriekš ir veikti priekšdarbi, piemēram, veikta ražotņu starptautiska sertificēšana, apzināti lielveikalu tīkli, nosūtīti produkcijas paraugi.

SIA SABIEDRĪBA IMS piedāvās konservus „Šprotes eļļā”, kuru kūpināšanai tiek izmantota dižskabārža koksnes šķelda, kuru plaši pielieto rietumvalstīs, taču saglabājot tradicionālo Latvijas šprotu garšas īpašibas. 

SIA KARAVELA, iepriekš ilgstoši veicot tirgus izpēti un saskaņā ar pašreiz realizējamo Eiropas Zivsaimniecības Fonda projektu, piedāvās skumbrijas filejas dažādās mērcēs jauna tipa kārbās, tāpat tiks piedāvāti zivju salāti un tradicionāli pagatavotie zivju fileju konservi.

AS BRĪVAIS VILNIS bez jau iecienītajiem šprotu, mencu aknu, zivju fileju konserviem, piedāvās arī dažādus zivju salātu konservus.

SIA GAMMA-A vienīgie Latvijā ražo šprotes un mencu aknas stikla burciņās ar uzgriežamu vāciņu. Šāds produktu iepakojums gūst arvien lielāku patērētāju piekrišanu. Izstādē būs arī Baltijas sardīnes un okeāna zivju filejas dažādās mērcēs.

SIA ATLANTIKSTARS piedāvās atdzesētus un saldētus izstrādājumus no surimi bez glutēna, sojas un ģenētiski modificētām piedevām, kā alternatīvu produktiem no Āzijas valstīm.

Visi uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā LZS stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem. Uzņēmumiem  ir jau ilggadēja piedalīšanās pieredze šajā izstādē un tas tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem eksporta veicinošu pasākumu. LZS biedri ir 8 uzņēmumi.  2010. gadā, salīdzinot ar 2009. gadu, ražošanas un eksporta apjomi pieauguši par 19%. Tikšanās paredzēta ne tikai ar partneriem no Rietumeiropas un Austrumeiropas, bet arī no Amerikas un Āzijas. Kopumā no biedrības un uzņēmumiem izstādē un stendā darbosies 20 pārstāvji, t.sk. uzņēmumu īpašnieki un augstākā līmeņa vadītāji, kas palielina piedalīšanās efektivitāti.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

2010. gadā LZS piedalījās izstādēs Briselē, Amsterdamā, Parīzē. Vēl šogad plānots piedalīties izstādēs Amsterdamā un Ķelnē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana