Ziņas no biznesa

Latvijas Zivrūpnieku savienība piedalīsies izstādē Amsterdamā

Imants Cīrulis, Latvijas Zivrūpnieku savienība
20.05.2011

Biedrība Latvijas Zivrūpnieku savienība (LZS), kura apvieno Latvijas zvejas produktu pārstrādes uzņēmumus, kopējā stendā ar daļu no biedriem : SIA GAMMA-A, SIA KARAVELA, SIA ATLANTIKSTARS (Rīga), SIA SABIEDRĪBA IMS (Mērsrags), AS BRĪVAIS VILNIS (Salacgrīva) no š.g. 24. līdz 25. maijam piedalīsies pārtikas ražotājiem nozīmīgā izstādē – World Private Label 2011 Amsterdamā.

Izstāde ik gadu piesaista mazum- un vairumpircējus no Eiropas un citām pasaules valstīm.  Šis ir svarīgs notikums uzņēmumiem, kas vēlas sākt un turpināt strādāt Eiropas tirgū, piedāvājot savus ražojumus ar tālākām iespējām izmantot jau tirgū pazīstamus zīmolus. Izstādē tiek piedāvāts visplašāko produktu klāsts. Mūsu zvejas produktu pārstrādātāju galvenais mērķis ir parādīt un piedāvāt savus produktus, ieinteresēt un satikties ar potenciālajiem rietumu pircējiem un vienotos par iespējamu sadarbību. Jau iepriekš uzņēmumi ir veikuši nepieciešamos priekšdarbus. Tā piemēram lai varētu tirgot zivju konservus rietumu tirgos, ir veikta ražotņu ražošanas atbilstības starptautiskā sertificēšana, apzināti lielveikalu tīkli un risinātas sarunas par piegādēm, reģistrējoties izstādē no organizatoriem ir saņemts plašs iespējamo pircēju saraksts, izsūtīti piedāvājumi un norunātas tikšanās.

SIA SABIEDRĪBA IMS piedāvās konservus „Šprotes eļļā”, kuru kūpināšanai tiek izmantota dižskabārža koksnes šķelda, kuru plaši pielieto rietumvalstīs, taču saglabājot tradicionālo Latvijas šprotu garšas īpašibas.

SIA KARAVELA iepriekš ilgstoši veicot tirgus izpēti un saskaņā ar pašreiz realizējamo Eiropas ZivsaimniecībasFonda projektu, piedāvās skumbrijas filejas dažādās mērcēs jauna tipa kārbās., tāpat tiks piedāvāti zivju salāti un tradicionāli pagatavotie zivju fileju konservi.

AS BRĪVAIS VILNIS bez jau iecienītajiem šprotu, mencu aknu, zivju fileju konserviem, piedāvās arī dāžādus zivju salātu konservus.

SIA GAMMA-A vienīgie Latvija ražo šprotes un mencu aknas stikls burciņā ar uzgriežamu vāciņu. Šāds produktu iepakojums gūst arvien lielāku patērētaju piekrišanu. Izstāditas tiks parādītas arī Baltijas sardīnes un okeāna zivju filejas dažādās mērcēs.

 SIA ATLANTIKSTARS piedāvās atdzesētus un saldētus izstrādājumus no surimi bez glutēna, sojas un ģenētiski modificētām piedevām, kā ālternatīvu esošajajiem ražotāju produktiem no Āzijas valstīm.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem. Š.g. maijā LZS piedalījās izstādē Briselē European Seafood Exposition 2011, oktobrī paredzēta dalība izstādē ANUGA 2011 Ķelnē. Kopumā LZS uzņēmumi ražo pāri par 120 konservu veidiem un eksportē produkciju uz vairāk nekā 40 valstīm.

Latvijas Zivrūpnieku savienība

x

Paroles atgadināšana