Ziņas no biznesa

Rīgas Dzirnavnieks plāno investīcijas 1 miljonu latu apmērā

Aija Zariņa, AgroPols
06.06.2011

AS „Rīgas Dzirnavnieks” šogad plāno veikt investīcijas vairāk nekā 1 miljona latu apmērā graudu pieņemšanas un apstrādes procesu uzlabošanai, kā arī energoresursu optimizācijas jomā, informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Sandis Jansons. Tādējādi plānots samazināt uzņēmuma ražošanas pašizmaksu, nodrošinot augstu produktu kvalitāti un kļūstot apkārtējai videi draudzīgākiem.

Vēl pirms jaunās ražas sezonas sākšanās AS „Rīgas Dzirnavnieks” turpina darbu arī pie produktu sortimenta paplašināšanas un kvalitātes kritēriju palielināšanas. Tādējādi AS „Rīgas Dzirnavnieks” plāno vēl vairāk nostiprināt uzņēmuma pozīcijas industriālo produktu segmentā, nodrošinot augstas kvalitātes miltu izstrādājumus.

Sandis Jansons stāsta: „Pateicoties plānotajām investīcijām, lielākie ieguvēji būs industriālā segmenta klienti, kas atbilstoši produkcijas specifikai varēs iegādāties noteiktas kvalitātes miltus un samazināt savas produkcijas ražošanas riskus, ko ražošanas procesā rada produkcijas brāķi. Šobrīd AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas industriālajiem klientiem piedāvā tik plašu miltu sortimentu, kas nodrošina nemainīgi augstu kvalitāti produkcijai.”

Investēs arī produktu sortimenta paplašināšanā

Uzņēmums šogad plāno arī investēt jaunu produktu izstrādē, paplašinot patēriņa produktu sortimentu. Jau jūnija sākumā plānots paplašināt „Hercogs” miltu maisījumu produktu līniju, piedāvājot tirgū jauno miltu maisījumu „Deserta kūka”, kas nesatur uzlabotājus. Tāpat šogad plānots pilnveidot arī citas produktu grupas, paplašinot sortimentu un piedāvājot jaunus produktus.

S. Jansons uzsver: „Būtiskākais, ka visi jaunradītie „Rīgas Dzirnavnieks” produkti nesatur pārtikas uzlabotājus. Mūsdienās tas ir izaicinājums, jo lētāk ir ražot, panākot vēlamo iznākumu ar dažāda veida palīgvielām. Tomēr mēs ticam, ka patērētāji novērtēs tīra un dabīga produkta priekšrocības, tādējādi investējot savā un savas ģimenes veselībā.”

Nepārtraukta uzņēmējdarbības pilnveidošana

Pērn „Rīgas Dzirnavnieks” ieviesis tā saucamo „Nepārtrauktās uzlabošanas” (Continuous Improvement) sistēmu, kuras būtība slēpjas nepārtrauktā procesu analīzē un darbības uzlabošanā. Tā rezultātā tiek atrasti optimālākie ražošanas risinājumi, kas palīdz uzlabot ražošanas efektivitāti, celt saražotās produkcijas iznākumu, kvalitāti un ražošanas līniju noslodzi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana