Ziņas no biznesa

LTV: Starptautiskā laboratorija atzīst, ka kļūdījusies ar "Selgas" vafeļu analīzēm

Ingrīda Mičāne, Leta
22.06.2011

Starptautiskās komerclaboratorijas "Eurofins" Dānijas nodaļa kļūdījusies, veicot analīzes SIA "NP Food" ražotajās "Selgas" vafelēs, atzinusi laboratorija.

Par to informē Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests.

LTV atgādina, ka 18. jūnija vakarā dāņu profesors Stēns Stenders televīzijā paziņoja, ka vafelēs "Selga" transtauku daudzums sasniedz 44%.

Tagad laboratorija koriģējusi analīžu rezultātu uz 9%, vēsta LTV, norādot, ka kļūdu bija pieļāvusi "Eurofins" Dānijas nodaļa, kas "patiesi atvainojas par pieļauto kļūdu un nožēlo izraisītās sekas".

Pats profesors Stenders nožēlo, ka "Eurofins" viņu ir maldinājuši, bet uzsver, ka 9% transtaukskābju ir joprojām ievērojami augstāks līmenis par 2%, kā pieļauts Dānijā, Austrijā, Šveicē un Īslandē.

Stenders aicina Latviju pieņemt tādu pašu likumdošanu, lai samazinātu sirds slimību risku.

Tikmēr koncerna "NP Food" preses pārstāve Rita Voronkova biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka uzņēmums ir informēts par komerclaboratorijas "Eurofins" jaunāko atzinumu.

"Patlaban uzņēmuma vadība ļoti rūpīgi izvērtē izveidojušos situāciju un apdomā turpmāko rīcību," sacīja Voronkova.

Tikmēr bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) sociālajā tīklā "Twitter" izteicis aicinājumu boikotēt dāņu preces. "Pamatojoties uz pēdējo dienu, iespējams, apzināti tendenciozajiem un nepatiesajiem apmelojošajiem paziņojumiem, aicinu boikotēt dāņu preces," raksta Roze.

Līdzīgus aicinājumus izsaka arī citi Latvijas "Twitter" lietotāji.

Leta

x

Paroles atgadināšana