Ziņas no biznesa

Jaunkalsnavā atklāta jauna bioetanola ražotne

AgroPols
08.07.2011

Madonas novada Kalsnavas pagasta Jaunkalsnavā 7. jūnijā tika atklāta bioetanola ražotne, kas plāno saražot divus megavatus stundā jeb 1440 megavatus mēnesī, informēja SIA "Biodegviela" pārstāve Anita Koroševska.

Visu saražoto elektroenerģiju plāno realizēt caur AS "Latvenergo", viņa pastāstīja.

Testa režīmā rūpnīca darbojas jau no maija vidus.

Trīs hektāru lielajā ražošanas kompleksā sākotnēji tiek ražots spirts, no kura blakusproduktiem tiek ražota elektroenerģija. Ražošanas kompleksā uzstādītas Vācijas uzņēmuma "Agraferm Technologies AG" ražotās iekārtas.

Rūpnīcas būvniecības projektu realizēja SIA "Avata" un SIA "Aiviekstes Energobūvnieks" laika posmā no 2009. gada 1. septembra līdz šā gada 13. maijam.

Projekta realizācijai uzņēmums piesaistījis finansējumu no "Rietumu bankas" 6,122 miljonu latu apjomā, Lauku atbalsta dienests sedzis 2,4 miljonus finanšu ieguldījumu, no kuriem uzņēmums patlaban saņēmis 1,92 miljonus latu.

Bioetanola rūpnīcas īpašnieces SIA "Biodegviela" apgrozījums 2009. gadā bijis 1,53 miljoni latu, uzņēmums strādājis ar 331 633 latu zaudējumiem.

SIA "Biodegviela" ir viens no biodegvielas ražotājiem, kas iepriekšējos gados saņēmis valsts atbalstu par saražoto bioetanolu.

"Biodegviela" ir viens no diviem bioetanola ražotājiem, kas darbojas Latvijā. Kopā ar SIA "Jaunpagasts plus" ražošanas jauda sasniedz 35,9 miljonus litru gadā.

Biodegvielas rūpnīca būvēta, izmantojot Eiropas Savienības finansiālu atbalstu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana