Ziņas no biznesa

"Spilva" uz pusi palielina iepirkumu no vietējiem ražotājiem

AgroPols
27.10.2011

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmuma SIA "Spilva" 2011. gada sezonas dārzeņu un ogu iepirkumi šogad būs 474 tonnu apmērā, kas ir par apmēram 58% vairāk nekā plānots pirms sezonas sākšanās pavasarī, informēja uzņēmuma pārstāvji. Maijā iepirkumi bija plānoti 250 tonnu līdz 300 tonnu apjomā.

Iepirkumu plāni ir paplašināti ar pelēko zirņu, dažādu ogu iepirkumiem, kā arī iepirkumu apjoma pieaugumu jau iepriekš plānotajās kategorijās. Patlaban "Spilva" jau ir iepirkusi 227,2 tonnas jeb 47,9% plānotā apjoma.

Lielākie iepirkuma apjomi ir skābenēm, mārrutkiem, avenēm, zemenēm, kabačiem, gurķiem.

Kopumā šosezon jau iepirktas 129,7 tonnas skābeņu, 55 tonnas kabaču, 39 tonnas gurķu, 3,5 tonnas melleņu. Vēl ir paredzēts iepirkt 130 tonnas mārrutku sakņu, 70 tonnas aveņu, 65 tonnas zemeņu, 16,5 tonnas pelēko zirņu, 30 tonnas ķiršu, 25 tonnas upeņu, 14 tonnas rabarberu, 2,5 tonnas ērkšķogu, 1,3 tonnas jāņogu. Ogu un rabarberu apjomi tiek iepirkti saldētā veidā, kas atļauj iepirkumu sezonu un attiecīgo izejvielu ražošanas periodu pagarināt un, attiecīgi, iepirkt vairāk izejvielu.

Viss jau iepirkto skābeņu, gurķu un melleņu apjoms atgādāts no Latvijas dārzeņu un ogu audzētājiem. Kopumā 205,8 tonnas jeb 90,5% no šosezon jau veiktajiem dārzeņu un ogu iepirkumiem "Spilvā" nāk no vietējiem piegādātājiem. Arī iepirkumu sezonas turpinājumā paredzēti iepirkumi no Latvijas piegādātājiem, taču lielu daļu mārrutku un saldētu ogu piegādās arī no Ungārijas un Polijas.

"Sezonas iepirkumu plānu palielinājums ieviests saistībā ar ražošanas jaudu pilnvērtīgāku izmantošanu un konkrēto produktu pieprasījuma izmaiņām. Tādēļ atsevišķu dārzeņu un ogu iepirkuma apjomi sezonas gaitā tika mainīti, kā arī iepirkumu apjomiem pievienojām dārzeņus un ogas, ko šogad nebijām plānojuši iepirkt," norādīja uzņēmuma mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne. "Šosezon jau iepirkti gurķi par 13% vairāk par plānoto, kabači - par 9,8%, bet, piemēram, pelēkos zirņus šīs sezonas iepirkumu plāniem pievienojām sezonas gaitā. Pelēkos zirņus iepirks 16,5 tonnu apjomā, kas ir par 38,5% vairāk nekā iepirkts pirms gada."

Turklāt "Spilvas" iepirkumu plānos vēl nav apstiprināti brūkleņu, dzērveņu un kazeņu iepirkuma apjomi, kas nav iekļauti plānoto 474 tonnu iepirkuma apjomā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana