Ziņas no biznesa

Šogad "Dobeles dzirnavnieks" plāno iepirkt par 30% vairāk graudu nekā pērn

AgroPols
28.10.2011

"Patlaban iepirkts apmēram 70 000 tonnu graudu, no kuriem pārtikas kvieši ir 50 000 tonnu, mieži - 10 000 tonnu, bet lopbarības kvieši - vairāk nekā 7000 tonnas. Līdz gada beigām plānojam iepirkt vēl aptuveni 30 000 tonnu graudu, bet kopumā šajā graudu iepirkuma sezonā, kas ilgst no augusta līdz pat pavasarim, plānots iepirkt vismaz 140 000 tonnu graudu, ka būs par aptuveni 30% vairāk nekā iepriekšējā sezonā," informēja AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Raksturojot pašreizējo situāciju graudu tirgū, "Dobeles dzirnavnieks" vadītājs atzina, ka graudu cenas pakāpeniski samazinās.

"Biržā pašreiz vērojams graudu cenu samazinājums - ja septembrī pārtikas kviešu cena bija virs 140 latiem par tonnu, patlaban tā nokritusi zem 133 latiem par tonnu. Likumsakarīgi samazinājusies arī graudu pārdošanas aktivitāte. Savukārt tas nozīmē, ka graudu iepirkums turpināsies arī nākamā gada sākumā," norādīja Amsils.

Viņš arī prognozēja, ka līdz ar graudu cenu samazinājumu miltu cenas tuvākajā laikā nebūs jāpalielina un tās varētu saglabāties pašreizējā līmenī - apmēram 250 lati par tonnu.

Savukārt šīs sezonas ziemāju sējumu attīstību uzņēmējs vērtēja kā labu.

"Kā liecina informācija, ko esam saņēmuši no zemniekiem, saviem graudu piegādātājiem, šogad ziemāji iesēti veiksmīgi. Arī to attīstība, neraugoties uz neierasti silto rudeni, norit bez būtiskām problēmām," sacīja Amsils.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana