Ziņas no biznesa

"Rīgas piena kombināts" panācis principiālu vienošanos ar "Valmieras pienu" par uzņēmumu apvienošanu

Diena
15.11.2011

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas piena kombināts" panācis principiālu vienošanos ar citu šīs nozares uzņēmumu AS "Valmieras piens" par uzņēmumu apvienošanu, intervijā laikrakstam "Diena" stāsta "Rīgas piena kombināta" kontrolpaketes īpašnieks Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

Uzņēmējs uzskata, ka apvienošanas rezultātā izveidosies "neapstrīdams nacionālais čempions piena pārstrādes jomā un piektais lielākais uzņēmums Baltijas valstīs šajā nišā".

"Visai piena industrijai šāds spilgts līderis nāk par labu, jo līderis ir atbildīgs par tirgus attīstību," sacīja Beshmeļņickis.

Viņš atzīst, ka jau sen ir pazīstams ar AS "Valmieras piens" jauno kontrolpaketes īpašnieku Jevgeņiju Varovu, līdz ar to viņiem izdevies ātri vienoties par darījuma galvenajiem principiem. Beshmeļņickis uzsver, ka pārvaldīt divus samērā nelielus aktīvus, uzturēt to vajadzībām divas menedžeru "superkomandas" nebūtu pareiza stratēģija, tāpēc apvienošanās sniegtu daudz ieguvumu.

Krievijas uzņēmējs atklāj, ka arī viņam bijusi interese par "Valmieras pienu", tomēr tolaik informācijas pieejamība nav bijusi pietiekama, tāpēc darījums nenotika.

Diena

x

Paroles atgadināšana