Ziņas no biznesa

Latvijas stends izstādē „Zaļā nedēļa” pārsteidz vāciešus ar plašo produktu klāstu

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
23.01.2012

20. janvārī  tika atklāta izstāde “„Internationale Gruene Woche Berlin 2012”, kas norisināsies no 20.-29. janvārim. Kā jau ierasts, Latvijas kopstends atrodas 8.2 hallē, stenda nr.108. 

Starptautiskā Zaļā nedēļa (IGW) ir viena no starptautiskajām izstādēm pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības nozarēs. Dibināta 1926. gadā, 2012. gadā tā notiks jau 77. reizi. Ražotāji no visas pasaules izmanto IGW, lai pārbaudītu tirgus pārtiku, luksusa preces un izveidotu tēlu. Izstādes dalībnieki to bieži organizē par valsts, reģionu vai produktu tēmām. Galvenais, ar ko tiek pārstāvēta „Zaļā nedēļa” ir svaiga produkcija, zivis, gaļa un piena produkti, kā arī plaša izvēle starptautiskajā vīna, alus un stipro alkoholisko dzērienu specialitātē, tādejādi apmierinot katra kulināra garšas kārpiņas. IGW ir aprīkota arī ar komerciālām un nekomerciālām lauksaimniecības, mežsaimniecības un ainavu ekspozīcijām. Mainot gada tēmas, parasti ir iekļautas tādas tēmas kā atjaunojamie resursi vai zinātne dzīvnieku vaislai un audzēšanai. Šie gadatirgus elementi ir īpaši nozīmīgi tiem, kas iesaistīti jaunattīstības tirgos Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Pagājušā gadā izstādi apmeklēja 415 000 apmeklētāji.

 Zemkopības ministrijas pārstāvētajā stendā šogad izstādes apmeklētājiem piedāvājam tos unikālos produktus no Latvijas, kas pēc aptaujā noskaidrotā sabiedrības viedokļa, vislabāk raksturo latvisko identitāti. Latvijas stenda mērķis ir pārstāvēt Latvijas pārtikas nozari un sniegt ieskatu tajos unikālajos labumos, ko spēj piedāvāt un ar ko spēj ieintriģēt tikai mūsu valsts.

Tradicionāli izstādes laikā Latvijas stendā viesojas ne tikai apmeklētāji, bet arī dažādu valstu augstas amatpersonas, kas ir mūsu iespēja iepazīstināt gan ar Latvijas gardumiem un dabas veltēm, gan arī svarīgu informāciju par lauksaimniecības un pārtikas ražošanas situāciju valstī.

 Berlīnē "Zaļajā nedēļā" tiks piedāvātas AS ''Brīvais vilnis'' ražotās ''Rīgas šprotes'', AS ''Rīgas piensaimnieks'' biezpiena sieriņš ''Kārums" un kausētais siers "Dzintars", SIA ''Lāči" ceptā ''Īstā rupjmaize'', „Laimas„ saldumi, SIA "Kronis" lielogu dzērveņu sukādes, dzērvenes pūdercukurā, SIA „Saldus gaļas kombināts” konservu mēle želejā, „Rāmkalnu” žavētās vistas un augļu sukādes, SIA „Matss” konditorejas izstrādājumi, „Latfood” Ādažu čipsi, „Valmieras piens” ķimeņu siers, SIA „Saldais dzintars” suvenīrsaldums- karamele no smilstsēerkšķu sulas „Saldais dzintars”, „Skrīveru gotiņas” un „Dimdiņu” šķovētie kāposti, kā arī Rēzeknes gaļas kombināta produkcija, bet no dzērieniem - Užavas ''Gaišais alus'', „Kroņa” bērzu sulas, "Iļģuciema kvass", SIA „Bargi” zāļu tēja „Saules dārzs”, "Guttas" karstais dzēriens un „Alīdas” cigoriņu kafeja.

Vairāk informācijas par izstādi www.gruenewoche.de.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana